Tolmuimeja lõi võõristava tunde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitslane Flo Kauf­mann on oma tolmuimejast pilliga parajasti musitsee-rimishoos.
Šveitslane Flo Kauf­mann on oma tolmuimejast pilliga parajasti musitsee-rimishoos. Foto: Margus Ansu

Šveitslase Flo Kaufmanni esinemine näis ulmefilmist pärit stseenina – üle lektooriumi kõlas ebamaine muusika, lava ühes nurgas tammus silmi pilgutav robot ja teises keerles kolmemeetrine tulesammas.

Flo Kaufmann on eksperimenteerija, kes kombineerib kunsti ja inseneriteadust kõige ootamatumal viisil. Tema muusikariist osutub tänavalt leitud tolmuimejaks, mis on täis topitud elektroonikat ja mida Kaufmann siis innustunult šõu ajal krutib.

Kui lugu lõpeb, kutsub ta publiku otse lavale ja demonstreerib enda kõrvale üles seatud töölaual, kuidas ta helilainete sagedust segades põneva tulemuseni jõuab. «Nagu tavaline keemik või kokk,» heidab ta sealjuures nalja.

Eestis esimese rahvusvahelise teadusteatrite festivali korraldajad Paula Lepind ja Riina Nõupuu ütlevad, et niisugune festival aitab koguda uusi mõtteid, kuidas teadust näidata. Sel festivalil astus nende sõnul üles neli rahvusvahelist ning kaks eestlaste truppi, viimaste seas Ahhaa enda teadusteater ning Nõo reaalkooli teater. Samuti korraldati festivali ajal koolinoorte teadusteatrite võistlus, kust võtsid osa Tammelinna ja Annelinna gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles