Korvpallinaiskond lõpetas meistriliiga neljandana

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ korvpallinaiskond koos treener Priit Saaroniga.
TÜ korvpallinaiskond koos treener Priit Saaroniga. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eelmisel aastal Eesti meistrivõistlustelt hõbemedali saanud Tartu Ülikooli korvpallinaiskond pidi sel aastal leppima naiste korvpalli meistriliiga neljanda ehk viimase kohaga. Poolfinaalis tunnistati meistritiilit kaitsnud Eclexi paremust, pronksiseerias ei saadud vastu ka põhiturniiril neljandaks jäänud Audentes SG/Noortekoondisele.

Naiskonna treener Priit Saaron ega mängijad ise hooaja lõppresultaadiga loomulikult rahul ei ole, kuid päris ühest põhjust nende jutust ka ei selgunud. «Eks igaüks, nii mina treenerina kui mängijad, peame peeglisse vaatama ja mõtlema, kas tegime kõik ikka õigesti,» lausus Saaron ja arvas, et üks tegur on kindlasti see, et mängijatel pole võimalik töö ja kooli kõrvalt trennile täielikult pühenduda.

Naiskonna kapten Triin Teppo ütles, et eelmise hooaja hõbemedal tuli suuresti võistkonnavaimu ja emotsioonide toel, siis kaks aastat järjest päris nii ei saa, sest kooli- ja töökohustused panevad piirid paika. «Me kõik armastame korvpalli, aga ainult sellest ei piisa,» selgitas ta.

Et põhiturniiri lõpetas korvpallinaiskond Eclexi ja Tallinna Ülikooli järel kolmandana, siis kahe võiduni kestvas poolfinaalseerias kohtusid tartlannad taas Tallinna Ülikooliga ning pidid tunnistama vastaste 70:50 ja 83:51 üleolekut. Kuna Eclex oli 76:58 ja 80:67 üle Audentes SG/Noortekoondisest, siis pronksi peale hakkasidki mängima ka põhiturniiri kolmanda ja neljanda kohaga lõpetanud naiskonnad.

Pronks jäi tahtmise taha

Esimene pronksikohtumine toimus vastaste kodusaalis Tallinnas ning 51:66 pidid tartlannad tunnistama noortekoondise paremust. Teisel mängul kodusaalis Tartus õnnestus kohtumine seisuga 51:44 võita ja seeria viigistada, kuid sellega ka jaks piirdus ja kolmas otsustav mäng kuulus 71:56 Audentes SG/Noortekoondisele.

Hooaja alguses Saksamaal praktikal olnud ja sealses naiskonnas treeninud, kuid jaanuaris Tartusse naasnud Liisi Sokman ei osanud öelda, mis viimases mängus valesti oli, aga ta lausus, et pronksmedalid pidanuks siiski TÜ naiskonna kaelas olema.

TÜ naiskonna mängiv abitreener Sheila Kodanik arvas, et tema naiskonnal ei olnud piisavalt võidutahet. «Noored tahtsid rohkem ja meil ei tulnud mäng välja,» rääkis Kodanik. Ta arvas, et kogu hooaja kehva tulemuse põhjuseks võis olla see, et mängijad ja peale seitset aastat sügisest taas naiste treenerina alustanud Priit Saaron ei harjunud üksteisega ära.

Saaron jällegi arvas, et kui naiskond oleks saanud sama koosseisuga, kellega hooaega alustati, lõpuni mängida, siis ei oleks ka hõbemedal võimatu olnud, aga nii Heila Rosenfeldti Saksamaale siirdumine kui Katre Arniste eemalejäämine vigastuse tõttu andsid kõvasti tunda.

Võistkond jääb, Teppo siirdub Prantsusmaale

Ebaõnnestunud hooaeg Tartu Ülikooli naiskonda aga laiali ei aja. Sheila Kodanik avaldas lootust, et tuleb uusi noori mängijaid ja et jätkab ka peatreener Priit Saaron. Saaron ise veel oma jätkamist kommenteerida ei osanud ja sõnas, et see ei sõltu ainult temast, vaid pigem sellest, kuidas spordiklubiga kokkuleppele saadakse.

Üks Tartu mängujuhte, Liisi Sokman valmistub hetkel magistritöö kaitsmiseks ja ülikooli lõpetamiseks ning järgmisele hooajale veel mõelnud ei ole. See-eest teab naiskonna kapten Triin Teppo juba nüüd, et siirdub sügisel Lääne-Prantsusmaale Nantes’i esiliiga naiskonda mängima. Prantuse keelt ta veel ei oska, kuid kavatseb selle kohapeal kindlasti ära õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles