Juhtkiri Jälle üks luhtunud katse (1)

Tartu Postimees
Copy
31. märtsil alustas Finnair regulaarlendudega Tartu ja Helsingi vahel, aprilli lõpus lennud katkesid.
31. märtsil alustas Finnair regulaarlendudega Tartu ja Helsingi vahel, aprilli lõpus lennud katkesid. Foto: Kristjan Teedema

Tudengipäevad olid Tartus kui värske sõõm õhku, just selline, elav ja elurõõmus peaks üks kultuuripealinn olema aasta ringi. Aga tuleb tunnistada, et seni on headest kavatsustest hoolimata tulemused nadivõitu. Sinna nadivõitu tulemuste hulka läks ka suure käraga taasavatud lennuliin Tartu ja Helsingi vahel, mis aga GPSi häiringute tõttu sel nädalal pausile pandi, esialgu kuuks ajaks.

Tartu on kahtlemata tähtis, Eestis linn number kaks, aga on siiski ülepaisutamine arvata, et just nimelt Tartu lennujaam ja siit nädalas kaheteistkümne väljumisega lennuliin oli Venemaa hübriidrünnakute sihtmärk. Pigem on õigus siiski nendel, kes ütlevad, et GPSi häiringud on Ukrainas peetava sõjaga kaasnev nähtus, venelased üritavad signaali segamisega kaitsta ennast rünnakute eest. Sellele sõjale, jah, on raske leida õigustust.

Jääb siiski imestada, kuidas Tartust taas rahvusvahelise liinilennunduse taasalustamise ettevalmistuste käigus positsioneerimissignaali segamine ja selle mõju lennuohutusele piisava tähelepanuta jäi. Uudised on GPSi signaali segamist ja liinilendurite muresid kajastanud pikemat aega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles