Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

VIDEOD Tudengid puhusid kultuuripealinna elu taas sisse, aga pidulised näitasid kätte ka murekohad

Copy
Volbriöö tulevärk peale Trad.Attack!-i kontserti oli vaatemänguline, kuid nii mõnedki kuulajad küsisid üksteiselt retooriliselt, kas Tartus ilutulestik avalikel üritustel siiski ära ei keelatud.
Volbriöö tulevärk peale Trad.Attack!-i kontserti oli vaatemänguline, kuid nii mõnedki kuulajad küsisid üksteiselt retooriliselt, kas Tartus ilutulestik avalikel üritustel siiski ära ei keelatud. Foto: Kristjan Teedema

Teisipäeva õhtust täna varahommikuni käinud volbripidustused tuletasid meelde, et Tartu võlu peitub just tudengielus. Varajaste hommikutundideni kestnud pidu andis ka kultuuripealinna aastale suvise meeleoluga avapaugu, kuid tuletas taas meelde ka mõnd tõrvatilka meepotis.

Tudengipäevad ja ilus ilm on Tartu tänavatele taas rahva välja meelitanud. Ent see andis ka selgelt märku avalike tualettide ja prügikastide puudusest, mis volbriõhtul südalinnas paraku nii silma kui ka ninna torkas.

Tunnike enne südaööd lasi end uudistajatel pildistada kuueliikmeline nõiakostüümidesse riietunud lõbus seltskond, kes oli pärit Paidest. Nõiad olid volbriöö tähistamiseks ülikoolilinna tulnud kümnendat aastat järjest ning iga kord on nende kostüümid veidi keerulisemaks muutunud. Viimasel paaril aastal on seltskonnal ka oma vahva tants.

Tagasi üles