REEDENE RÕÕM Vanemuise tulevane balletijuht Jevgeni Grib soovib uues ametis jätkata ka tantsijana

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Jevgeni Grib aprilli viimasel päeval Tammsaare pargis teel Rahvusooperisse Estonia. Selle katuse all tegutseb ka Eesti Rahvusballett, kus ta on 2020. aastast esitantsija.
Jevgeni Grib aprilli viimasel päeval Tammsaare pargis teel Rahvusooperisse Estonia. Selle katuse all tegutseb ka Eesti Rahvusballett, kus ta on 2020. aastast esitantsija. Foto: Sander Ilvest

Vanemuise suures majas ööl vastu läinud pühapäeva teatri balleti 85. aastapäeva tähistamiseks korraldatud öögala lõpus selgus, et Vanemuise uueks balletijuhiks saab Eesti Rahvusballeti esitantsija Jevgeni Grib (35). Küsimustele tantsimisest, perekonnast ja oma tulevikust vastas ta rahvusvahelisel tantsupäeval, 29. aprillil Tallinnas.

Kõigepealt balleti öögala viimasest numbrist «Duo», mida te esitasite koos iluuisutaja Aleksandr Selevkoga. Kuidas teil tekkis idee ühendada balletti jäätantsuga?

Idee tekkis Marel (Mare Tommingas, Vanemuise praegune balletijuht – RH), kui ta vaatas Selevkod võistlemas. Mare märkas, et me oleme natukene samasuguse plastikaga. Ma ütlesin, et miks mitte, see on hea mõte, pealegi me oleme temaga tuttavad. Ma tegin lihtsa koreograafiaga numbri, ei teinud mingit dramaatilist lugu, tahtsin lihtsalt näidata, kuidas on laval Jevgeni Grib koos Aleksandr Selevkoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles