13 FOTOT: Sepa jalgpallikeskuse lugu piltides

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepa jalgpallikeskus paar päeva enne avapidustusi.
Sepa jalgpallikeskus paar päeva enne avapidustusi. Foto: Maksim Mitrofanov

10. juulil avati suure ruutmeetrifestivali ja EM-finaali ühisvaatamisega Sepa jalgpallikeskus. Tartu esimese altküttega kunstmuruväljaku rajamisel on tähelepanelikult silma peal hoidnud ka Tartu Postimees ning meenutamegi läbi 13 foto ja uudise selle erakordse looga staadioni sündi.

02.11 2015 Tammeka hakkas uue staadioni jaoks raha koguma

Sepa jalgpallikeskus näeb ette täismõõtmetes altküttega kunstmuruväljaku ja pisut väiksema naturaalmuruga harjutusväljaku rajamist, samuti ehitatakse 500 istekohaga külgtribüün, paigutatakse valgustus ning moodul-tüüpi riietusruumid koos WC ja pesemisvõimalusega.

Märksõnaks on siinkohal just altküte: Tartu kontekstis on tegemist esimese soojendusega väljakuga ning Taaralinna vutimeeste talviste treeningtingimuste parandamise mõttes on tegemist lausa revolutsioonilise arenguga.

Foto: Margus Ansu

Foto: Margus Ansu

08.11 2015 83-aastane vanahärra sõitis Tartusse, et Sepa jalgpallikeskust toetada

«Jah, spetsiaalselt selle pärast sõitsin Tallinnast kohale,» kinnitas 11. novembril oma 83. sünnipäeva tähistav omaaegne ENSV jalgpalli- ja jäähokikoondise väravavaht Vello Marcelli Tiido pärast Tammeka ja Narva Transi vahelist liigakohtumist.

«Nägin televiisorist, et selline kampaania käib, otsustasin ka õla alla panna. Naisele ma muidugi ei ütle, palju annan,» muheles vitaalne vanahärra ja lisas, et viimati käis ta Tartus 90ndate keskel.

Foto: Margus Ansu

Foto: Margus Ansu

15.11 2015 Suur ühiskõksimine Lõunakeskuses

Lõunakeskuses toimus suur jalgpalli ühiskõksimine, millest võisid osa võtta kõik soovijaid. Vahva üritus tõi kokku paarsada vutisõpra ning tundus, et rahule jäid nii korraldajad kui ka osavõtjad.

Üritus algas trikijalgpallur Eno Lintsi etteastega, kes näitas muu hulgas, kuidas kõksida põleva palliga. Pärast kõksimist rääkis Lints, et ta harjutab iga päev kolm-neli tundi.

Foto: Kristjan Teedema

Foto: Kristjan Teedema

04.01 2016 Soomlaste naljast vormub ajalooline jalgpalliplats

Möödunud aasta märtsikuus külastas Tammeka delegatsioon Soomes oma sõprusklubi AC Valttit. Seal tutvuti nende altküttega vutiplatsiga ning kurdeti soomlastele oma muret: staadioni oleks vaja, koht selle rajamiseks on olemas, aga vajaliku raha leidmisega on probleeme.

«Seal siis soomlased naljaga pooleks viskasid õhku idee: aga miks te sellest väljakust ruutmeetreid ei müü?» meenutas varakevadist kohtumist teine projektijuht, ka ise Tammeka esindusmeeskonda kuuluv Kaarel Kiidron. «Ja siis me hakkasimegi mõtlema, et tõepoolest – miks me ruutmeetreid ei müü?!»

Foto: Kristjan Teedema

Foto: Kristjan Teedema

17.01 2016 Sepa jalgpallikeskuse eestvedajad loorberitele puhkama ei jää

Kalle Paas rääkis tänuüritusel, et kampaaniameeskond pole veel täpset statistikat teinud, kuid laias laastus võib öelda, et  kogutud 150 000 eurost umbes 45 protsenti panustasid eraisikud ja 45 protsenti ettevõtted, lisaks Tartu linna 15 000 euro suurune toetus. Kokku oli annetajaid 3108.

«Lõpuks oli eraisikuid isegi rohkem, kui me kampaania alguses eeldasime, ja eks see näitab seda, et asi läks inimestele korda,» tõdes ta rahulolevalt.

Foto: Margus Ansu

Foto: Margus Ansu

19.03 2016 Sepa jalgpallikeskuse ühisrahastuskampaania pälvis Kuldmuna

JK Tammeka poolt algatatud Sepa jalgpallikeskuse ühisrahastuskampaania Tartusse altküttega kunstmuruväljaku rajamiseks pälvis Kuldmunade auhinnagalal digitaalse reklaami valdkonnas kõrgeima tunnustuse.

Foto: Kristjan Teedema

Foto: Kristjan Teedema

18.04 2016 Sepa jalgpallikeskuses löödi kopp maasse

Möödunud aastal Annelinna kunstmurustaadioni renoveerinud Jaagor Grupi juhatuse liige Ingmar Kiidjärv märkis, et objekti ehitusega ei teenita ühtegi senti kasumit ning pigem tuleb teatud kulud ka ettevõttel endal katta. Kuid antud juhul ei olegi eesmärgiks mitte kasum, vaid see, et Tartu saab juurde uue staadioni, andis Kiidjärv mõista.

Foto: Sille Annuk

Foto: Sille Annuk

22.05 2016 Viiekümne päeva pärast valmiv Sepa jalgpallikeskus sai nurgakivi

Täpselt viiekümne päeva pärast ehk 10. juulil avatakse Sepa jalgpallikeskus, mille ehituseks annetas raha üle kolme tuhande eraisiku ja ettevõtte. Täna maeti staadioni keskringi nurgakivi.

Foto: Margus Ansu

Foto: Margus Ansu

22.05 2016 Hooaja järel karjääri lõpetava Kristjan Tiiriku jalgpallisaapad said uue staadioni väetiseks

Täna pandi nurgakivi JK Tammeka rajatavale Sepa jalgpallikeskusele. Lisaks staadioni ehitusplaanidele ja esindusmeeskonna autogrammidega mängusärgile kaevati maa sisse ka klubi elava legendi ja kõigi aegade resultatiivseima mängumehe Kristjan Tiirku jalgpallisaapad.

Ühtlasi kinnitas augusti lõpus 34-aastaseks saav Tiirik, et kuigi uue staadioni näol saab klubi ja Tartu juurde suurepärase treeningkeskuse, jääb käimasolev hooaeg talle tegevjalgpallurina viimaseks.

Foto: Margus Ansu

Foto: Margus Ansu

 02.06 2016 Sepa staadionile «külvatakse» küttetorustikku

Lõõskavast päikesest hoolimata oli täna ennelõunaks paika saanud juba üle kolmandiku torustikust. See on märkimisväärne hulk tööd, kuna torude kogupikkus saab staadionil olema umbes 40 kilomeetrit.

Küttetorusid paigaldavat traktori roolib Pärnu mees Andres Puusild, kelle sõnul saab torustik killustiku sisse kolme päevaga, millele järgneb viimistlemine ja testimine. Kõik tööd kokku peaks võtma aega umbes nädala ning siis saab asuda juba kunstmuru paigaldamise juurde.

Foto: Sille Annuk

Foto: Sille Annuk

22.06 2016 Sepa jalgpallikeskuse kunstmuru sai paika

Sepa jalgpallikeskuse kunstmuru on sentimeetri jagu pikema liblega kui see, mis paigaldati eelmisel aastal renoveeritud Annelinna kunstmurustaadionile.

Jalgpallikeskuse taristujuhi Kaarel Kiidroni kinnitusel ei tähenda see aga seda, et pall hakkaks Sepa staadionil veerama aeglasemalt kui Annelinnas – lihtsalt pehmuse tagamiseks pandav kummipuru kiht on nii palju paksem, et lible n-ö maa peale jääv osa on ikkagi sama pikk kui Annelinnas, kus pehmendina toimib väljaku alla pandud tartaankate.

Foto: Sille Annuk

Foto: Sille Annuk

01.07 2016 Sepa jalgpallikeskuse avamispeol saab näha Eesti jalgpalli raskekahurväge

Ajaloolise ühisrahastuskampaania abil rajatava Sepa jalgpallikeskuse ehitustööd on lõpusirgel. Peavadki olema, sest 10. juulil oodatakse nii suuri kui väikseid spordisõpru jalgpallikeskuse suurejoonelisele avamispeole.

Mis puudutab jalgpallikeskuse üldiseid ehitustöid, siis rääkis Kalle Paas, et näiteks altküttega kunstmuruväljak on praktiliselt sajaprotsendiliselt valmis, vaja on paigaldada vaid väravad ning uuel nädalal peaks platsil toimuma juba ka esimesed treeningud.

Suurematest töödest alustati eile 500-kohalise tribüüni paigaldamisega, 10. juuliks peaks seegi valmis saama. Maha on külvatud ka naturaalmuruga harjutusväljaku muruseeme.

Foto: Kristjan Teedema

Foto: Kristjan Teedema

10.07 2016 Galerii: Sepa jalgpallikeskuse avamisfestival ja suur EM-finaali ühisvaatamine Tartus

Tehtud!

Foto: Sille Annuk

Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles