Fotod: hooaja järel karjääri lõpetava Kristjan Tiiriku jalgpallisaapad said uue staadioni väetiseks

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Tiiriku jalgpallisaapad leiavad viimase puhkepaiga Sepa jalgpallikeskuse altküttega kunstmuruväljaku all.
Kristjan Tiiriku jalgpallisaapad leiavad viimase puhkepaiga Sepa jalgpallikeskuse altküttega kunstmuruväljaku all. Foto: Margus Ansu

Täna pandi nurgakivi JK Tammeka rajatavale Sepa jalgpallikeskusele. Lisaks staadioni ehitusplaanidele ja esindusmeeskonna autogrammidega mängusärgile kaevati maa sisse ka klubi elava legendi ja kõigi aegade resultatiivseima mängumehe Kristjan Tiirku jalgpallisaapad.

Ühtlasi kinnitas augusti lõpus 34-aastaseks saav Tiirik, et kuigi uue staadioni näol saab klubi ja Tartu juurde suurepärase treeningkeskuse, jääb käimasolev hooaeg talle tegevjalgpallurina viimaseks.

«Eks ma saan ka näiteks duubliga siin tahtmise korral trenni teha ja end vormis hoida, kuid pigem on plaan panna aur teistele asjadele klubis ja anda võimalus noortele, kes peavad võtma väravate löömise rolli üle,» andis ka Tammeka juhatusse kuuluv ja U19 meeskonda treeniv Kristjan Tiirik mõista, et hooaja järel tõmbab ta karjäärile joone alla.

Mis puudutab uue staadioni «väetiseks» läinud jalgpallisaapaid, siis Tiiriku sõnul mängis ta nendega kogu eelmise hooaja ning ka tänavusel hooajal, viimati olid need tal jalas karikavõistluste poolfinaalis. «Eemalt vaadates tundusid võib-olla korralikud putsad, aga tegelikult oli näha, et lähevad kohe-kohe katki,» muigas tänavu meistriliigas viis väravat kõmmutanud ründetuus.

Tabelis viiendat kohta hoidev Tammeka tuleb taas väljakule juba homme õhtul, kui kell 19 võõrustatakse Tamme staadionil FC Infoneti meeskonda, kellele hooaja esimeses omavahelises mängus kaotati 0:4. Sellest hoolimata läheb Tammeka platsile selge sihiga kolmandal kohal paiknevalt meeskonnalt punkte napsata.

«Meie viimane mäng Flora vastu (Lillekülas tehti valitseva Eesti meistriga 0:0 viik – toim) näitas, et kui valime natuke julgema taktika ja ei karda vastast, võime punkte võtta ükskõik kelle käest,» rõhutas Tiirik.

Märtsikuise suure kaotuse kohta märkis vanameister, et seal sai saatuslikuks asjaolu, et Tammeka jaoks oli tegemist oli kolmanda mänguga väga lühikese perioodi jooksul ning seetõttu olid mehed pisut väsinud, lisaks lubati kohe mängu alguses vastastel värav lüüa.

«Homme on uus päev ja mäng algab null-nullist,» lubas aga Tiirik, et kerget jalutuskäiku Infonetti Tamme staadionil ees ootamas ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles