Fotod: Sepa jalgpallikeskuse kunstmuru sai paika

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sepa jalgpallikeskus värvus eilse päevaga roheliseks: maha sai pandud Soomest tellitud kunstmuru.

Jalgpallikeskuse taristujuht Kaarel Kiidron selgitas, et kuigi kunstmuru on maas, siis tööd sellega veel jätkuvad. Kunstmuru on vaja kinni liimida, samuti seda liivatatakse ning kaetakse 3 cm paksuse kummipurukihiga. Kuna see tegevus nõuab kuiva ilma, siis pigem lükkub kunstmuru viimane viimistlus uude nädalasse.

Sepa jalgpallikeskuse kunstmuru on sentimeetri jagu pikema liblega kui see, mis paigaldati eelmisel aastal renoveeritud Annelinna kunstmurustaadionile. Kiidroni kinnitusel ei tähenda see aga seda, et pall hakkaks Sepa staadionil veerama aeglasemalt kui Annelinnas – lihtsalt pehmuse tagamiseks pandav kummipuru kiht on nii palju paksem, et lible n-ö maa peale jääv osa on ikkagi sama pikk kui Annelinnas, kus pehmendina toimib väljaku alla pandud tartaankate.

Jalgpallikeskuseses on püsti saanud ka valgustusmastid ning järgmise nädala alguses peaks sisse lülitatama ka elekter. Suurematest töödest ootavad paika panemist tribüünid, samuti pole ilmataadi vempude tõttu jätkuvalt saadud maha külvata naturaalmuruga harjutusväljaku muruseemet – kui alguses oli liiga kuiv, siis nüüd on vihmad muutunud platsi nii niiskeks, et traktor ei pääse lihtsalt peale.

Sepa jalgpallikeskuses saab olema Tartu esimene altküttega kunstmuruväljak. Jalgpallikeskus, mille ehituseks 150 000 eurot koguti ühisrahastuskampaania abil, avatakse 10. juulil toimuva perepäevaga. Üritus kulmineerub jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalmängu suure ühisvaatamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles