Kuperjanovlased peavad Põlvamaal õppelahingut

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovlaste lahingtehnika.
Kuperjanovlaste lahingtehnika. Foto: Ove Maidla

Täna algab Põlva ja Mooste vallas Lõuna kaitseringkonna Kuperjanovi jalaväepataljoni taktikaline õppus «Tormihoiatus», millest võtab osa ligi 600 ajateenijat ning kaadrikaitseväelast. Õppus vältab neljapäevani.


«Tormihoiatus» on vajalik õppus enne «Kevadtormi», kus selgitatakse välja allüksuste valmisolek tegutsemaks erinevates lahinguliikides pataljoni raames ning ajateenijad saavad õpitud oskusi ja teadmisi kinnistada, rääkis Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem major Toomas Möls kaitseväe pressiesindaja vahendusel.



Õppus algab täna Taara linnakus käsuandmisega ning luurajate liikumisega õppuse alale. Alates teisipäeva varajastest hommikutundidest alustavad ka teised allüksused motoriseeritut rännakut õppuse piirkonda, kus toimub kontakt vaenlasega, rünnak ja kaitselahing.



Neljapäeva lõunal pärast alade koristamist liigub pataljon tagasi Taara linnakusse.



Õppuse võimalikult reaalseks muutmiseks on kaasatud ka õhuväe kopter, mis imiteerib õppusel vastase õhuluure- ja rünnakuvahendit. Samuti osalevad õppusel tankitõrjujad Kirde kaitseringkonnast Viru jalaväepataljonist ning õhutõrjeraketirühm ja parameedikud esimesest jalaväebrigaadist.



20. aprilli varahommikul alustavad Kuperjanovi jalaväepataljoni kolonnid liikumist marsruudil Võru-Põlva-Mooste. Üksused liiguvad tagasi neljapäeval.



Möödunud nädalal korraldas õppuse «Kirdekonn» 900 kaitseväelase osavõtul Kirde kaitseringkond, Põhja kaitseringkonna vahipataljoni kaitseväelased viivad sel nädalal keskpolügoonil läbi õppuse «Pääsuke».



Õppused on viimaseks ettevalmistuseks 3. mail algavale suurõppusele «Kevadtorm».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles