Linnapea kommenteeris Tamme vilistlaste kirja

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Kruuse.
Tartu linnapea Urmas Kruuse. Foto: Sille Annuk

Tamme gümnaasiumi vilistlaste protestikiri maineka haridusasutuse põhikooliks ja gümnaasiumiks jagamise vastu on jõudnud ka linnapea Urmas Kruuse kätte, kes ei osanud aga öelda, mis mõju sel kirjal võiks olla.

Kruuse ütles, et tema näeb selle kirja valguses mitut murekohta.

Esiteks on linnavolikogu otsuse teinud ja näeb selgelt, kuidas linna koolivõrku ümber kujundada.

«Haridusministeerium on öelnud, et linnagümnaasiumis võiks olla 540 õpilast, ja praegu teame, et valitsus on teinud otsuse, et ka linnade gümnaasiumivõrgu korrastamiseks antakse raha,» jätkas Kruuse. «See tähendab, et Tartus võiks riigilt raha saada Tamme gümnaasium ja Kivilinna gümnaasium, kus laste arv vastab kriteeriumile.»

Linnapea lisas, et juurdeehitist, millest palju räägitakse, on keeruline rajada nii suurena, et see rahuldaks vajadused.

«Kui uus gümnaasium Nooruse tänavasse tekib, siis nii sisu kui keskkonna mõttes on võimalik välja arendada väga kvaliteetne gümnaasium, ka koostöös Tamme põhikooliga. Mina ei näe, et hariduse kvaliteet peaks halvenema,» ütles Kruuse.

Mis kirjast edasi saab? «Ei oska öelda, volikogu esimees peab ka seisukoha kujundama,» ütles Kruuse.

Tamme gümnaasiumi vilistlased Talis Bachmann, Epp Jaansoo, Viktor Korrovits, Raik-Hiio Mikelsaar, Mart Saarma, Ülo Ugaste ning Mart Ustav saatsid sel nädalal linnapea Kruusele ja haridusminister Jaak Aaviksoole kirja, milles nimetasid oma kunagise kooli tükeldamist ebakorrektseks ja läbimõtlematuks.

Kooli gümnaasiumiosa lagunenud Nooruse 9 õppehoonesse üleviimise asemel soovitavad vilistlased ehitada praegusele koolimajale juurdeehitise.

«Tamme gümnaasiumi peamiseks probleemiks pole tema põhi- ja keskkooliosa seotus, vaid hoonete väiksus ja ajale jalgujäämine,» leidsid kirjaga ühinenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles