Tartu maadlejad esinesid meistrivõistlustel edukalt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punases Veiko Proovel
Punases Veiko Proovel Foto: Maria Kilk

Kahel viimasel nädalavahetusel selgitati välja Eesti meistrid kreeka-rooma, vaba- ning naistemaadluses. Tartu maadlejad tõid meistrivõistlustelt koju 15 medalit.

Esimesel nädalavahetusel peeti maha tulised matilahingud, kui Jõgeval toimusid Eesti meistrivõistlused kreeka-rooma maadluses täiskasvanutele. Tartlased võitlesid endale välja kaheksa medalit. Kuni 55kg kategoorias võitis pronksmedali Keith Štšeglov EMÜ SK-st. Kuni 60kg meestest sai kolmanda koha Hindrek Käppa TKE-st.

Kuni 66kg meeste seast riputati pronksikarva medal kaela Kristjan Tootsile EMÜ SK-st. Kolmandad olid ka Kristjan Press TKE-st ning Silver Tõgen EMÜ SK-st ja seda kuni 74kg maadlejate seas. Hõbemedali pälvis Vahur Steinberg TÜ ASK-st, kes maadleb kuni 84kg meestega. Samas kategoorias võitsid pronksmedalid Veiko Proovel EMÜ SK-st ning Margus Rääk TKE-st. Noormeeste tublid saavutused tõid Tartule linnade ning maakondade arvestuses esimese koha.

Veebruari teisel nädalavahetusel kogunes rekordarv maadlejaid Paidesse, et selgitada välja täiskasvanute Eesti meistrid vabamaadluses ning naistemaadluses. Kohale oli tulnud 99 maadlejat, et pika päeva õhtuks selgeks saada, keda nimetada Eesti meistriteks. Tartu maadlejad naasesid võistlustelt seitsme medaliga. Nii Keith Štšeglov (kuni 60kg) kui ka Kristjan Toots (kuni 66kg) tõid taaskord endaga kaasa pronksised medalid. Hõbemedalile maadles end kuni 84kg meeste seas Vahur Steinberg.

Naised maadlesid Eesti meistrivõistlustel neljas kaalukategoorias. EMÜ SK naismaadlejad tõid igast kaalust koju ka medali. Kuni 48kg naiste seas oli võitmatu Maria Kilk, kes võttis kindlalt oma konkurentide eest Eesti meistritiitli. Kuni 55kg naistest tuli pronksmedalile Margit Korotkova. Kaisa Muutra võitles end kolmandaks kuni 63kg naistest ning Gerlin Järvela tegi sama kuni 72kg naiste seas. Pikk võistluspäev ning arvukad matšid pakkusid võistlejatele tugevaid emotsioone ning loomulikult tõelist vaatemängu ka pealtvaatajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles