30 AASTAT VAREM Põhiseadus sündis raskelt ja kergelt

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Ülemnõukogu saadiku Lehte Hainsalu lähedal istusid Toompea saalis Tõnis Mets (vasakult) ja Arvo Sirendi. Nii nagu Hainsalu, kuulus Põhiseaduse Assambleesse ka Sirendi.
Ülemnõukogu saadiku Lehte Hainsalu lähedal istusid Toompea saalis Tõnis Mets (vasakult) ja Arvo Sirendi. Nii nagu Hainsalu, kuulus Põhiseaduse Assambleesse ka Sirendi. Foto: Harald Leppikson/Rahvusarhiiv/EFA.546.0.307947

Mõni päev tagasi ilmus Lehte Hainsalu (83) luulekogu «Valuvaba. Hilisluulet», kirjastamist ootab mitu käsikirja. Sügisel 1991 ei olnud tartlasest kirjanikul raamatuid kirjutada mahti, sest aja röövis tegutsemine Eesti Vabariigi ülemnõukogus ja Põhiseaduse Assamblees, nii et kirjaliku vormi võtsid vaid mõned värsid, nagu ta tunnistab intervjuus.

Rõõm kuulda ja näha, et arvukad eluaastad ja kurjad viirused on teiega käitunud aupaklikult. Millist retsepti soovitaksite meie lugejaile, et nad oleksid niisama reipad ja rõõmsad kui teie?

Tänan märkamast. Et olla terve ja rõõmus, tulebki tunda end terve ja rõõmsana, mitte hirmu põdeda, mitte viriseda. Nagu mõtled, nii on. Mida kardad, see tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles