Pangatöötaja päästis vanapaari petiste küüsist (5)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Pangaautomaat.
Pangaautomaat. Foto: Arvo Meeks

Politsei sai paar päeva tagasi kõne ühelt pangatöötajalt, kes märkas pangaautomaadi juures kimbatuses vanapaari. Selgus, et härra ja proua olid sattunud petiste küüsi ning olid valmis kelmidele andma tuhandeid eurosid. 

Tähelepanelik pangatöötaja märkas paar päeva tagasi pangaautomaadi juures toimetavat vanapaari. Pangatöötaja lähenes vanapaarile ja uuris, kuidas ta neid abistada saaks.

Ilmnes, et memmeke oli petturite juhendamisel oma kontolt juba 3000 eurot välja võtnud ning oli valmis selle ka neile üle andma, et nii oma «hätta sattunud» tütart abistada.

Pangatöötaja selgitas vanapaarile, et telefoni otsas jagavad neile juhiseid suure tõenäosusega kelmid. Ära hirmutatud vanapaar seda aga kuidagi uskuda ei tahtnud ja nii ei jäänudki pangatöötajal muud üle, kui vanapaari kelmide küüsist päästmiseks appi kutsuda politsei.

Vanapaar pidas kogu aja aktiivselt videokõne inimestega, kes neile suuniseid jagasid. Kui kelmid märkasid politseinike saabumist videopilti, katkestasid rahasoovijad kõne. Üheskoos pangatöötajaga õnnestus politseil vanapaarile selgeks teha, et tegu on kavalate kelmidega, kellele ei tohi mingil juhul oma raha anda.

Politsei teatas, et viimastel nädalatel on sagenenud telefonikõned, milles petturid esitlevad end politseinikena, panga või mõne teise ettevõtte töötajatena. Kõnes väidetakse, et näiteks mobiilsideoperaatori lepingu pikendamiseks, ebausaldusväärse töötaja tabamiseks või kontol oleva raha kontrollimiseks tuleb viia oma sularaha pakiautomaati või anda üle kullerile.

Politsei tuletab meelde, et sellised kõned tuleb kohe katkestada ning kindlasti ei tohi oma raha viia pakiautomaatidesse ega anda üle kellelegi võõrale.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles