Tartu linna tuiksoonel algab kaks kuud kestev remont

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Turu-Riia ristmikul kestavad remonditööd juuli lõpuni.
Turu-Riia ristmikul kestavad remonditööd juuli lõpuni. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Esmaspäeval, 31. mail algab Turu tänaval ning Riia ristmikul taastusremont. Teetööd kestavad kaks kuud ning sellel ajal säilib tööde alal kahesuunaline liiklus.

Abilinnapea Raimond Tamme sõnul pingutab linn selle nimel, et teetööd saaksid neil tiheda liiklusega tänavatel ruttu tehtud ja liiklus oleks võimalikult vähe häiritud. Nii on kavandatud sõiduteede freesimine ja asfaltimine öötundidele, vahemikus kella kümnest õhtul kella kuueni hommikul. Ülejäänud tööd tehakse tööpäeviti kell 8–20 ja puhkepäeviti kell 10–20.

«Tööde tulemusena saavad nii sõidu- kui ka kõnniteed uue asfaltkatte ning mõningate väiksemate uuendustega paraneb jalakäijate ning ühissõidukite kasutajate olukord veelgi,» lausus Tamm.

Uue ülekatte saavad Turu tänav Aida tänavast kuni Riia tänavani ning Riia tänav Kalevi tänavast kuni Võidu sillani. Remondi käigus ehitatakse välja bussitasku Aura veekeskuse juures ning rajatakse ohutussaar Aura veekeskuse ja Zeppelini keskuse väljasõidu ette. Riia tänaval uuendatakse Kaubamaja peatuse bussitaskute katendit.

Remont toimub neljas etapis

Esimene etapp vältab 31. maist 28. juunini. Sel ajal vahetatakse lagunenud äärekivid ning korrastatakse jalgteed ja liiklussaared. Rajatakse Aura bussipeatuse tasku ning tehakse ettevalmistustöid Turu ja Riia tänaval. Liiklus suletakse minimaalselt töölõikude kaupa ning tööde ajal säilib autode läbipääs. Jalgteede taastusremondi käigus uuendatakse katet ja aluseid, ehitatakse liiklussaared ning eemaldatakse defektsed äärekivid.

Teine etapp vältab 29. juunist 9. juulini, mil tehakse Turu ja Riia tänava sõiduteede taastusremonti. Tee suletakse sõiduradade kaupa ning töid tehakse ajavahemikus kell 22–6. Tööde ajal säilib autode läbipääs.

Juuni lõpus alustatakse Riia tänaval sõidutee katte tasandusfreesimist. Turu tänava sõidutee tehakse seda 30. juunist 2. juulini. Sõiduteede tasandusfreesimist ja asfaltimistöid tehakse öösel. Päeval reguleeritakse kaevusid freesitud tasapinda.

Kolmas etapp, mis vältab 28. juunist 16.juulini. Siis on käsil Kaubamaja bussipeatuste taastusremont, sel ajal suletakse Kaubamaja ees asuv bussitasku. Aura ja Kaubamaja bussitaskutesse pannakse uus kate ajavahemikus 12. juulist 16. juulini. Ajutised bussipeatused rajatakse Riia tänava ja Ülikooli tänava ristmiku lähistele.

Neljandas etapis, mis kestab 19. juulist 23 juulini, markeeritakse Turu ja Riia tänava sõidutee ja uuendatakse liiklusmärgid. Taastub tavapärane liikluskorraldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles