Linn eeldab koolilt vähemalt 60 uut last

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klass.
Klass. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Tartu linnavalitsus kinnitas gümnaasiumi astujate alumiseks piirarvuks, millega gümnaasium saab klasse avada, 60 õpilast. Väiksem arv võib tähendada õpilaskandidaatide jagamist teiste koolide vahel.

Teisipäevase korraldusega valmistub linn vähem menukate gümnaasiumide puhul käituma samal viisil, nagu läinud aastal Forseliuse ja Raatuse gümnaasiumiga, kus gümnaasiumi astuda soovijaid oli alla 60 ja uusi gümnasiste neis koolides vastu ei võetud.

Linna põhjenduse järgi on 60 uut õpilast arv, mille puhul on veel võimalik rahastada õpet nõutud kolmel suunal, ehkki riigi antavat raha arvestades peaks piir olema isegi 72 õpilast.

Volikogu otsustab

Tartus lõpetab tänavu põhikooli 918 õpilast. Eeldusel, et gümnaasiumis jätkab 85 protsenti põhikoolis õppijatest, on gümnaasiumides vaja uusi õppekohti 780 õpilasele.
Läinud sügisel avati Tartu gümnaasiumides 1141 õppekohta.

Eelmise aasta vastuvõtu korraldust on Tartu linnajuhid, sealhulgas abilinnapea Tiia Teppan, tauninud.

Tänavu sellise turumajandusliku otsuse langetamise taust on, et linnavalitsus peab gümnaasiumide vastuvõtu tingimused kinnitama 15. veebruariks, kuid alles 16. veebruaril arutab volikogu Tartu linna arengukava, mille osa on ka koolivõrgu ümberkorraldamine.

Kui volikogu arengukava vastu võtab, on eilse korralduse õiendi kohaselt kavas jätta Karlova gümnaasiumis ja kunstigümnaasiumis uued õppekohad loomata.

Läinud sügisel võtsid need koolid kahe peale kokku vastu 128 gümnasisti.

Linnapea Urmas Kruuse ütles, et eraldi otsustamist vajab küsimus, mis saab kommertsgümnaasiumist ja Descartes’i lütseumist, kui need ei peaks täitma 60 õpilase piiri.
Nimelt näeb kava ette asutada nende kahe gümnaasiumi ja Kivilinna gümnaasiumi alusel uus gümnaasium.

See võib linnapea sõnul õigustada nendes kahes koolis uute gümnasistide vastuvõttu ka alampiirist väiksema õpilaste arvuga.

Nende kolme Annelinna gümnaasiumi ümberkujundamine on plaanitud aastaks 2014.

Reinikus viis esimest klassi

Linnavalitsus kinnitas eile ka Tartu koolides avatavate esimeste klasside arvud. Kõige rohkem on neid kavas avada Reiniku koolis – viis. Seitsmes koolis on plaan avada neli esimest klassi.

Linna koolide peale kokku on kavas esimesi klasse avada kuus rohkem kui sellel õppeaastal.
Linnapea Kruuse nentis, et elu võib teha siin oma korrektiivid ning tegelik esimeste klasside arv sõltub koolipiirkonnas elavate laste arvust ja nende koolivalikust.

Linna arvestuse järgi peaks esimesse klassi minevaid lapsi olema Tartus tänavu 1199.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles