Miks ... lõpeb Vanemuise mäest alla viiv rattatee keset tänavat?

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Vanemuise tänava parempoolne jalgrattatee lõpeb teatri juures oleva ülekäiguraja juures ootamatult ära.
Vanemuise tänava parempoolne jalgrattatee lõpeb teatri juures oleva ülekäiguraja juures ootamatult ära. Foto: Margus Ansu

Vastab Oleg Lužetski, Tartu teedeteenistuse juhataja

Palve rattatee teatri kõrval katkestada tuli Vanemuise teatrilt. Seal peavad aeg-ajalt peatuma teatrit teenindavad veokid. Et ratturid veokite peatumise hetkel ei peaks möödapõikamiseks sõitma üle rattateed ja sõiduteed eraldava äärekivi, jätsime selle osa rattateest kiviga eraldamata.

Kuidas seal siis sõita?

Kui teatri kõrval veokeid ei seisa, võivad ratturid Vanemuise mäest alla sõita kõnnitee kõrval sõiduteel. Kui ees seisab masin, tuleb mööda põigata sõiduteel. Rattatee markeeringu katkemisel ei pea rattur sõitma teisele poole Vanemuise tänavat kulgevale rattateele.

Kas rattur võib minna kõnniteele?

Jalgrattaga kõnniteele põikamine pole paraku liiklusseaduses lubatud. Vanem kui 13-aastane jalgrattur võib sõita kõnniteel juhul, kui sõiduteel sõitmine on tee seisukorra tõttu oluliselt raskendatud.

Vanemuise tänava asfaldile tehakse märgised, mis juhivad liiklejate tähelepanu sellele, et jalgratturid liiguvad sõiduautodega kõrvuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles