Tartu rulluisumaraton toimub viiruse tõkestamise reegleid järgides

Copy
Mullune, 13. Tartu rulluisumaraton.
Mullune, 13. Tartu rulluisumaraton. Foto: Margus Ansu

Tänavuse Tartu rulluisumaratoni korraldusse on tehtud muudatused, et tagada turvalisus kõikidele kohalviibijatele. Nendel, kes maratonipäeval osaleda ei saa või ei soovi, on võimalus otsustada virtuaalsõidu kasuks.

«Meie peamine eesmärk on viia uisupidu läbi turvaliselt nii osalejate, korraldajate kui ka vabatahtlike tiimi jaoks,» ütles Tartu rulluisumaratoni peakorraldaja Indrek Kelk.

Ta lisas, et eelkõige lähtutakse praeguses olukorras valitsuse kehtestatud osalejate piirarvust ning terviseameti juhendist ja soovitustest. Korraldajad jälgivad piirkondlikku ja riiklikku olukorda ning teevad muudatusi, et viia nakkusoht miinimumini.

«Hajutame stardiaegu, et stardis, finišis ja rajal oleks ühel ajal võimalikult vähe inimesi. Samuti tagame desinfitseerimisvahendite piisava olemasolu, käte pesemise võimaluse ja isikukaitsevahendid korraldajatele, kes puutuvad kokku suure hulga osalejatega,» selgitas ta.

Kelgu sõnul on korraldajate planeeritud muudatuste kõrval äärmiselt tähtis ka iga osaleja panus: igaüks peab jälgima oma tervist, kaasaelajad jäägu võimaluse korral koju ning haigustunnuste ilmnemise korral ei tohi maratonile tulla.

Kui osaleja siiski tunneb, et ei soovi mingil põhjusel 23. augustil Tartu rulluisumaratonile tulla, on tal võimalus võtta osa virtuaalsest maratonist, mis algab juba 13. augustil. Eriti soovitavad korraldajad kaugosalusega ürituse kasuks otsustada nendel, kes kuuluvad riskirühma, näiteks 65-aastased ja vanemad ning krooniliste haiguste põdejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles