Kas parkimine vana kaubamaja taga muutus öösel tasuliseks hiljuti?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuline parkla. Pilt on illustratiivne.
Tasuline parkla. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Paljudele tartlastele on tulnud üllatusena, et parkimine Tartu vana kaubamaja taga parklas on muutunud ka öösel tasuliseks. Kas parkimiskorda muudeti Aleksandri tänava parklas hiljuti?

Vastab EuroPark Estonia OÜ tegevjuht Karol Kovanen: Alates 25. novembrist on parkimine vana kaubamaja taga ööpäev läbi tasuline. Hinnakiri jäi endiseks.

Kuidas olete parkijaid tingimuste muutumisest teavitanud?

Parkimistingimuste muudatustest informeerisime kliente infotahvlitega parklas. Samuti jagasime parkivatele sõidukitele infokirjasid, et juhtida tähelepanu muutunud tingimustele.

Kuna parkimine on harjumuspõhine tegevus, pargivad inimesed vanast harjumusest ega pööra uuele infole tähelepanu. Seetõttu pole me seni rakendanud öisel ajal tasuta parkijate suhtes sanktsioone, parkimistrahve, vaid informeerime jätkuvalt parkimistingimuste muutumisest.

Alates esmaspäevast on väljastatud kaks leppetrahvi tasuta parkijatele ajavahemikus kell 18–19 ning ka nende tasumäära oleme vähendanud poole võrra.

Millistel kaalutlustel muutsite parkimise öösel tasuliseks?

Muudatusega valmistusime eelolevaks talveks.

Möödunud talvedel tekkis meil keeruline olukord lumetõrjega. Suutsime parklad korras hoida, kuid korras parklates hakati hoidma autosid ka öisel ajal. See raskendas varahommikust lumetõrjet ja tõi lisakulutusi. Seetõttu otsustasime muuta parkimise ööpäev läbi tasuliseks.

Ümberkaudsetel linnatänavatel on parkimine öisel ajal endiselt tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles