Baltisaksa helilooja muusika kõlab valge klaveri toetuseks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli aula.
Tartu Ülikooli aula. Foto: Ain Protsin.

Tartu Ülikooli aulas tuleb neljapäeval kontsert «Muusika Tartu ülikoolis 19. sajandil», kus kõlab Tartus tegutsenud baltisaksa helilooja Johann Friedrich Bonneval La Trobe’i (1769–1845) muusika. Nagu viimasel ajal tavaks, saab kontserdil teha ka annetusi ülikooli valge klaveri fondi.


Johann Friedrich Bonneval La Trobe’i teost «Stabat mater» (loodud 1830. aastal) esitati 19. sajandil korduvalt Tartu ülikooli lauluühingu Akademischer Gesangverein’i poolt, märkis Tartu Ülikooli pressiteenistus.



Kontserdi teises pooles tuleb 125. aasta järel taasettekandele Tartu ülikooli muusikadirektori Heinrich Zöllneri (1854–1941) oratoorium «Luther» (esimene osa ja lõpukoor), mille ta kirjutas Tartus 1883. aastal. Mõlema teose noodid asuvad Tartu Ülikooli raamatukogus. Oratooriumi «Luther» noot on ettekandmise eesmärgil koostatud helilooja käsikirjade põhjal.



Kontserdil esinevad Tartu Ülikooli kammerkoor, Tartu noortekoor, Vanemuise teatri solistid ja keelpillimängijad ning klahvpillidel Elke Unt ja Pille Taniloo ja trompetil Mihkel Kallip. Dirigent on Triin Koch.



Üritus leiab aset Tartu Ülikooli raamatukogu projekti «Eesti ajaloolised noodikogud: Tartu Ülikooli muusikatrükiste ja -käsikirjade uurimine, kirjeldamine ja tutvustamine» toetusel. Kontserdi korraldaja on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia doktorant ja Tartu Ülikooli raamatukogu noodikogude spetsialist Geiu Rohtla.



Kontsert algab kell 19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles