Emajõe veetase hakkas langema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe veetase on kõvasti tõusnud.
Emajõe veetase on kõvasti tõusnud. Foto: Sille Annuk

Üleujutuseoht Tartus väheneb, sest veetase Emajões langeb, linnavalitsus on Supilinna võimaliku üleujutuse takistamiseks varunud 100 kuuekümnekilost liivakotti.

Eilse seisuga oli Emajõe kriitilise piirini jäänud 12 sentimeetrit, kuid hüdroloogia instituudi hüdroloogia osakonna Lõuna-Eesti sektori vanemspetsialisti Ene Randpuu sõnul on praegu jõe tase stabiliseerunud, kirjutab Õhtuleht.

Pehmete ilmadega olulisi muutusi ei toimu, kuid järskude miinus-kraadidega võib veele tekkiv lobjakas veetaset kiiresti tõsta, märgib Randpuu.

Kui reedel kell 14 oli Emajõe veetase 244 sentimeetrit üle Tartu nullpunkti ja laupäeval veelgi enam, oli eilseks vesi kaks sentimeetrit langenud.

Kriitiline piir on 254 cm, siis hakkab Supilinna kraavis vesi tagurpidi voolama ning linnaossa otse Emajõest lahmava vee takistamiseks tuleb kraavi ots liivakottidega sulgeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles