Tartuffil saab filme nautida 200-ruutmeetri suuruselt ekraanilt

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Publik istub seekordsel Tartuffil taas näoga raekoja poole.
Publik istub seekordsel Tartuffil taas näoga raekoja poole. Foto: Margus Ansu

PÖFFi armastusfilmide festival Tartuff keerab tänavu ekraani ringi, suurendab seda kaks korda ja lisab istekohti.

Taas saab publik võimaluse istuda näoga raekoja poole nagu viis aastat tagasi ja vaadata filme ekraanilt, mille suurus on 200 ruutmeetrit.

«See on meie kummardus ka eesti filmile, millele pühendatud suure kontserdiga me seekord festivali avame,» ütles Tartuffi juht Agnes Nurme.

Esmaspäevasel filmikontserdil «Põhjavaim. Eesti filmi maastikud» astub lavale korraga 300 koorilauljat, kes esitavad tuntud kodumaiseid kooripalu, taustaks meie filmidest pärit maastikud.

Ka istekohti tuleb tänavu rohkem kui mullu – 1440, lisaks on taas avatud ekraani ees asuv muruplats.

Iga päev kõlab Tartu linna kingitusena raekoja tornist kellamäng, mis on pühendatud armastuse teemale. Kell 9 saab kuulata Olav Ehala pala «Tartu kellad», kell 12 Martini Il Tedesco pala «Armurõõm», kell 15 Arne Oidi pala «Mis värvi on armastus?», kell 18 Franz Liszti pala «Armuunelm» ja kell 21 taas Arne Oidi pala «Mis värvi on armastus?».

PÖFFi armastusfilmide festival leiab aset 13.-18. augustil Tartus Raekoja platsil ja Athena keskuses. Tegu on Baltimaade suurima vabaõhufilmifestivaliga. Kõik seansid ja enamik üritusi on vaatajatele tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles