Varnjas said viis inimest vingumürgistuse, kolm vajasid ka arstiabi

Kelly Olesk
, Reporter
Copy
Varnjas sattus vingugaasianduri puudumise tõttu ohtu viie inimese elu.
Varnjas sattus vingugaasianduri puudumise tõttu ohtu viie inimese elu. Foto: Mihkel Maripuu/Postimees

Täna varahommikul kella viie paiku teatati häirekeskusele Varnja alevikus Kesk tänaval asuvas majas vingumürgistuse saanud elanikest. Kokku tundsid ennast halvasti kaks hoones olnud meest, naist ja laps.

Kannatanutel esines pearinglust ja teadvuse osalist kaotust. Päästjate saabumise ajaks olid elanikud hoonest välja tulnud, kõigil iiveldas ja esines köha. Õhtul oli üle kahe nädala ahju köetud, tõmme oli kehv ja ruumidesse sattus suitsu, kuid elanike sõnul olid nad ruume tuulutanud.

Siiski oli ilmselt siiber liiga vara suletud ja ruumidesse imbus täiendavalt nähtamatut ja lõhnatut vingugaasi, mis hakkas elusid ohustama. Kiirabi viis lapse koos vanematega haiglasse, päästjad tuulutasid ruumid. Kahjuks puudus majast sellistel puhkudel oluline elupäästja – vingugaasiandur, mis on tahke- ja gaasikütteseadmetega hoonetes kohustuslik.

Päästjad juhivad lisaks tähelapanu, et enne kütteseadme siibri sulgemist peavad leegid olema sütel täielikult kustunud. Vastasel juhul põleb alles jäänud küttematerjal puudulikult edasi ja tekib rohkelt ülimürgist vingugaasi, mis ruumidesse satub.

Nähtamatut ja lõhnatut, kuid ülimürgist vingugaasi aitab õhust tuvastada ainult vingugaasiandur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles