Kohus saatis roolijoodiku pooleks aastaks vangi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti Tartus Kalda teel purjuspäi autoroolist tabatud 33-aastasel Dmitril tuleb veeta lähemad kuus kuud rootsi kardinate taga.


Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kokkuleppemenetluse korras kohtusse kriminaalasja, süüdistades Dmitrit mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis. Eile tunnistas Tartu maakohus Dmitri süüdi ning mõistis talle karistuseks pooleaastase vangistuse, vahendas prokuratuuri pressiesindaja. Lisaks peatas kohus kaheks aastaks mehe juhtimisõiguse.

Kriminaalasja juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Alar Häidberg ütles, et süüdistatav on varem kolmel korral kriminaalkorras karistatud, muu hulgas ka joobeseisundis mootorsõiduki juhtimise eest.

Dmitri tunnistas tema Audi peatanud politseinikele, et ta jõi viina, kuid oli enda arvates täiesti adekvaatne. Sohver lisas, et ta tahtis viia sõiduki Kalda teel asuva kaupluse parklasse, kuna kartis, et vargad võivad öösel autosse sisse murda.

Sel nädalal töötab politsei terves Euroopas tavapärasest rohkem selle nimel, et kõrvaldada liiklusest joobes sõidukijuhte, ütles Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse vanemkomissar Kaido Iste. «Paraku on nii, et kui ilmad lähevad ilusaks, siis suureneb liikluses ka joobes sõidukijuhtide osakaal,» lisas Iste.

Lõuna prefektuuri mullusest liiklusstatistikast selgub, et enamasti on tabatud roolijoodikud vanuses 21-25 eluaastat. Noorib joobes sohver oli 16-aastane, vanim aga 81.

Eelmisel aastal hukkus Eestis joobes mootorsõidukijuhi osalusel liiklusõnnetustes 14 inimest, enim hukkunuid oli juunis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles