Uues Teatris esietendub lavastus päris inimeste päris armastuskirjadest

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Gabriela Liivamägi

Eeloleval laupäeval jõuab Tartu Uues Teatris lavale päris inimeste päris armastuskirjadest inspireeritud lavastus «Sajand armastuskirju». 

Lavastuse loojad ja esitajad on Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 11. lennu lõpetanud Liisu Krass ning Londonis näitlemist õppinud Liisa Linhein. Lavastuse kunstnik on Kalju-Karl Kivi.

Liisu Krassi ja Liisa Linheina sõnul on armastuskirjad nende jaoks omamoodi kultuuripärand, mis vajab hoidmist, säilitamist ja jagamist. Näitlejad kogusid inimestelt nii tänapäevaseid kui ka vanu armastuskirju. Lavastus uurib, kuidas on selle sajandiga muutunud armastuskirjad, mida eestlased teineteisele saadavad. Tehnilised vahendid on muutunud, inimesed ja nende unistused on aga jäänud samaks. Või on ka see muutunud?

Lavastajad ja esitajad Liisu Krass ja Liisa Linhein soovivad tänada kõiki, kes nendega oma armastuskirju jagasid: «Oleme ääretult tänulikud inimestele, kes jagasid meiega armastuskirju, sest tänu saabunud kirjade kuhjale, oleme tuttavaks saanud nii erinevate armunud ja armuvalus eestlaste lugudega alates sajandi algusest. Nende inimeste mõtted väärivad taas ellu äratamist, olgu kiri mis tahes ajast – midagi on kõigil öelda ka meile täna.»

Lavastus valmib päris inimeste päris kirjade põhjal ning on osa Tartu linnamuuseumi ja Tartu Uue Teatri koostöös sündiva näituse «Randevuu. Kohtumispaik Tartu» kõrvalprogrammist.

Etendused toimuvad 21., 24. ja 25. aprillil Tartu Uues Teatris ning 11. ja 12. mail Tartu linnamuuseumis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles