Uus ja kitsam Nõlvaku tänav avanes liikluseks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Nõlvaku tänav on senisest kitsam, lisaks on sellel mitu ringristmikku.
Uus Nõlvaku tänav on senisest kitsam, lisaks on sellel mitu ringristmikku. Foto: Margus Ansu

Ehkki ehitustööd veel jätkuvad, suunati esmaspäeval liiklus Nõlvaku vanalt tänavalt uuele teele, mis aga on kitsam ja parkimiseks sellel ruumi ei ole.


«Tee muutus kitsamaks võrreldes senise veneaegse laia tänavaga. Sõitma mahub, parkima enam ei mahu,» ütles Tartu liikluskorraldusteenistuse peaspetsialist Toomas Henno. «Hommikul nägin seal parkivaid autosid ja siis oligi nii, et kaks suunda ei saa vastamisi sõita. Peab vastutulija läbi laskma. Aga sealt käivad ka bussid läbi, sõidavad suured ehitusmasinad ja Giga turbakoormad. Panime keelumärke juurde.»

Uus Annemõisa bussipeatus asub nüüd umbes 50 meetrit kesklinna pool. Kuna liikluskorraldus on muutunud, palub linnavalitsus järgida tähelepanelikult liiklusmärke.

Uue Nõl­­vaku tänava ehitus ei ole aga kaugeltki lõppenud. Panemata on viimane, kulumiskindel asfaldikiht ja valmis ehitamata tänavate otsalõigud.

Mõisavahe tänava poolsesse otsa ehitatakse uut busside lõpp-peatust, mille kõrvale tuleb autoparkla piirkonna elanikele.

«Töötame selle nimel, et bussiparklasse saaks sel nädalal asfalt pandud. Viimase kihi asfalti loodame sel nädalal panna ka sellele Nõlvaku tänava osale, mis on täna juba asfaldi all, aga kust on puudu ülemine kiht,» rääkis tee-ehitusfirma Tref ehitusdirektor Tarvi Kliimask.

Suurem osa Nõlvaku tänava uuendamise esimese etapi töid peaks saama tehtud kuu lõpuks, heakorratööd ulatuvad aga otsaga juunisse.

Uue Prisma tulekust ajendatud teetööd selles piirkonnas aga jätkuvad.

Umbes kahe nädala pärast peaks järg jõudma Jaama-Nõlvaku ringristmiku ja Jaama-Kaunase ringristmiku ehituseni.

«Eks see tähendab ajutist liikluskorraldust, ehitusobjektil keerulisemat liiklemist, sest me peame sisuliselt liikluse keskel ehitama,» ütles Kliimask. «Keeruline on, eks peame tegema pikisuunaliselt pool teed ja pool teed. Alustame haljasalade ümber kaevamisest.»

Kõigi teetööde lõpptähtaeg on september, Tarvi Kliimask pidas aga tõenäoliseks, et suurem osa on valmis juba juuni lõpuks.

Uuel Prisma krundil näevad uudishimutsejad praegu kaubakeskuse vundamentide ehitust. Eile pandi püsti ka esimesed raudbetoonkarkassi postid.

Oma Ehitaja projektijuht Ants Sahtel ütles, et hoone kuju peaks olema näha juulikuus, siis on karkass valmis. Septembriks peaks olema karp valmis, talvel jätkuvad sisetööd. Ehitaja lepinguline kohustus on hoone üle anda tuleva aasta 30. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles