Eakas mees tabati purjuspäi roolist kahel päeval järjest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto Tartus. Illustratiivne foto.
Politseiauto Tartus. Illustratiivne foto. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeva hommikul pidasid kodanikud Tartus kinni joobes sõidukijuhi, kes alles eelmisel päeval tabati samuti joobnuna sõitmast.


Sündmused said alguse pühapäeva varahommikul, kui politseinikud pidasid Tartus tiheda liiklusega teel kinni Opelit juhtinud alkoholijoobes 64-aastase Jüri. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust, vahendas Lõuna prefektuur.

Päev hiljem, kella 11.30 paiku sõitsid kaks sõpra Jõhvi-Tartu-Valga maanteel Valga suunas. Ühel hetkel jõudsid nad maanteel järele sõidukijuhile, mille juht tegi kahtlasi manöövreid, sõitis silmapaistvalt aeglaselt ning vilgutas kogu sõidu kestel suunatuld.

Jõudnud Rõngu valda Käärdile sõiduk peatus. Sõbrad blokeerisid kahe masinaga roolijoodiku tee ning võtsid ühendust politseiga. Selgus, et sõidukit juhtis politseile juba tuttav Jüri, kellel fikseeriti taaskord alkoholijoove. Mees viidi arestimajja kainenemisele.

Teisipäeval, 8. märtsil mõistis kohus Jürile korduvalt joobes juhtimise eest karistuseks ühe aasta pikkuse tingimisi vangistuse, mille hulka arvestati eelvangistuses viibitud kaks päeva. Vangistust ei kohaldata, kui Jüri ei pane kahe aasta jooksul toime uut kuritegu ning täidab talle kehtestatud kontrollnõudeid. Lisakaristusena võeti Jürilt ära mootorsõiduki juhtimise õigus 10 kuuks.

«Tegu on väga vastutustundetu käitumisega nende inimeste suhtes, kelle elu ja tervise paneb see hoolimatu sõidukijuht oma napsitamisega seesuguselt ohtu. Ja seda korduvalt järjestikkustel päevadel,» ütles Lõuna Prefektuuri liiklusjärelevalve talituse vanemkomissar Ove Saar.

Politsei tänab joobes juhi peatanud ja politseile juhtunust teada andnud kodanikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles