Politseinike korraldusi eiranud roolijoodik pandi pokri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter. Illustreeriv foto.
Alkomeeter. Illustreeriv foto. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

06.veebruaril kell 11:34 sai politseipatrull Lõuna Prefektuuri juhtimiskeskuselt väljakutse Tartu valda Aovere külla Olerexi tankla juurde.


Politseile teatati, et seal on rohelist värvi maastur, millise juht on joobes. Sündmuskohale kiirustav patrull märkas Aovere – Kallaste – Omedu maantee esimesel kilomeetril neile vastu liikumas rohelist maasturit Jeep Grand Cherokee.

Patrull pööras koheselt auto ringi ning järgnes Kallaste suunas liikuvale sõidukile, andes sellele seadusliku peatumismärguande sisselülitatud vilkurite ja helisignaaliga. Sõiduk peatumismärguandele ei reageerinud vaid lisas märgatavalt kiirust. Mõne hetke pärast pööras sõiduk  maanteelt järsku ühe talu hoovi viivale kõrvalteele ja hoovi jõudes sõitis  kõrvalhoones olevasse avatud ustega garaaži ning jäi sinna seisma.

Juht keeldus esialgu autost väljumast ning väitis, et ta asub oma garaažis ning ei pea seetõttu politseinike korraldust täitma, samuti keeldus ta esitamast isikut tõendavat dokumenti.  Juhiks osutus 19-aastane Andreas, koos temaga olid autos veel kaks meest.

Sündmuskohal tegutsemise käigus tuli garaaži kõrval olevast talumajast välja üllatunud ilmega noormees, kes küsis politseinikelt, et mis siin toimub. Olukorda selgitades selgus, et peatumismärguannet eiranud juht oli sõitnud täiesti võõrale territooriumile ning peatunud garaažis, mis ei kuulunud ei talle ega ka kellelegi teisele sõidukis viibinud isikutest. Garaaži uksed olid   lihtsalt lahti, sest  osa pererahvast oli autoga linna läinud.

Sõidukit juhtinud nooruk toimetati Tartu arestimajja, kus tal tuvastati alkoholi piirmäära ületamine. Lisaks selgus veel, et tal  puudus ka sõiduki juhtimisõigus. Nooruk jäeti kuni kohtuistungini arestimajja. Esmaspäeval, 7. jaanuaril määras kohus talle karistuseks 30 päeva aresti.

Lõuna Prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse komissar Ove Saar ütles juhtunut kommenteerides, et politsei taotleb taoliste rikkumiste puhul ka edaspidi kohtult karistuseks arestipäevade määramist.


«Olenemata põhjustest, miks istutakse rooli taha purjus peaga, tuleb mõista, et sellega seatakse ohtu eelkõige teiste liiklejate elud ning ka rikkuja enda elu. Kahjuks on meie ühiskonnas veel mõtlematult käituvaid inimesi, kes ei ole endale teadvustanud, et alkoholi tarvitatuna on auto juhtimine eriti ohtlik ning võib lõppeda raskete tagajärgedega», lisas Ove Saar.



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles