Emajõgi püsib kõrgel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe veemõõdusammas eile ennelõunal.
Emajõe veemõõdusammas eile ennelõunal. Foto: Sille Annuk

Emajõe veetase küündis Tartus eile lõuna paiku pea kahe meetrini, mis on meetri jagu rohkem kui sel ajal tavaliselt.


Pühapäeva ennelõunal ulatus jõe veetase 197,4 sentimeetrit üle hüdroloogide mõõdulati nulli. Viimase ööpäevaga oli vesi tõusnud 0,6 sentimeetrit, eelmise nädala jooksul kerkis veetase aga ligi 20 sentimeetrit. Täna püsib veehorisont 196 sentimeetri peal.

Jõgi hakkas jõudsalt tõusma juba enne viimase sula algust ehk 28. jaanuaril. Tolle päeva hommikul oli veetase 163,9 cm, ööpäev hiljem juba pea neli sentimeetrit kõrgem. Ka jaanuari teisel poolel olnud sula tõstis jõe veetaseme talve kohta küllaltki kõrgeks: 22. jaanuaril küündis vesi 195,9 cm üle mõõdulati nulli.

Et Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmetel jätkub meil soojakraade ka selle nädala alguses, peaks jõgi veelgi kerkima.

Tartus on Emajõe keskmine veetase veebruaris tavaliselt meeter üle mõõdulati nulli. Aasta tagasi 6. veebruaril oli jõe veetase Tartus 150 cm üle mõõdulati nulli. (TPM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles