Laias ilmas leidub tartlaste kodulinna nime kaunites ja koledateski kohtades

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: TPM

Täna on rahvakalendris peetripäev ning kirikukalendris apostlite Peetruse ja Pauluse päev ehk peeterpaulipäev. Iga endast ja oma linnast lugupidavat tartlast rõõmustab aga tänane Tartu päev, mida võiks väga vabalt tähistada ka mujal maailmas, kus sellist kohanime on tarvitatud.

Näiteks Valgas. Sealselt Tartu tänavalt on end leidnud paljud, kes on Lätis käinud alkoholi või mõne tarvilisema asja pärast. Viljandi folgilistele tuleb samanimeline tänav samuti ette. Ja Mulgimaal ringisõitjad on kohanud Tartu tänavat Tõrvas.

Lõuna-Eesti on selle nime kasutamise poolest üldse rikkam kui Eestimaa ülejäänud nurgad, servad ja muud alad. Eelnevatele lisaks on ka Otepääl ja Räpinas võimalik jalutada Tartu maanteel, kuid vastukaaluks olgu märgitud, et samasuguse nimega pikk asfaldiga kaetud autosõidupind asub Tallinnaski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles