Söakas kodanik peatas avarii teinud roolijoodiku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter.
Alkomeeter. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Teisipäeval pidas tähelepanelik kodanik Jõgevamaal kinni joobes juhi ning võttis talt politsei saabumiseni ära sõiduki võtmed, et ohtlik juht ei saaks sõitu jätkata.


Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul saabus 28. detsembril kell 15.46 Jõgeva politseile teade 30-aastaselt mehelt, kes kinnitas, et pidas Pajusi vallas Vägari külas bussipeatuse juures kinni joobes juhi.

Kodanik rääkis politseile, et oli sõitnud Jõgeva-Põltsamaa maanteel, kui silmas teelt väljasõitnud Audit. Uurimaks, kas lumehanges oleva sõiduki juht vajab abi, peatas ta oma auto ning läks asja kontrollima.

Teeservas seisnud autol mootor veel käis ning autoukse avades märkas ta, et sõidukil oli käik sees. Tunnistaja sõnul istus Audi juhiistmel punapõskne mees, kes oli nähtavate joobetunnustega. Viimast kinnitas seegi, et juht ei suutnud adekvaatselt suhelda. Küsimuse peale, kas ta vajab abi, rääkis mees vaid arusaamatut ja segast juttu.

Töötav automootor, sisselükatud käik ning esirataste all lumel olnud kaapejäljed andsid selgelt aimu sellest, et juht kavatses sõitu jätkata. Mõistes, millised võiksid olla sellise teguviisi tagajärjed, otsustas kodanik võtta ühendust korrakaitsjatega. Veel enne politsei saabumist käskis ta mehel võtmed süütelukust välja võtta ja talle üle anda. Audi juht ei puigelnud vastu ja andis võtmed üle.

Sündmuskohale saabunud politseinikud tuvastasid, et Audiga teelt välja sõitnud 55-aastane Ain oli istunud autorooli tõepoolest napsise peaga. Mees viidi arestimajja kainenemisele ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Eile, 29. detsembril toimunud istungil määras kohus Ainile joobes juhtimise eest kiirmenetluse korras rahatrahvi 15 000 krooni ning otsustas lisakaristusena peatada kuueks kuuks tema mootorsõiduki juhtimise õiguse.

Jõgeva politseijaoskonna juhi Ivar Dubolazovi sõnul on politsei tänulik mehele, kes teatas joobes juhist ning takistas tal edasi sõitmast. «Kiiduväärt on tema julgus, vastutustundlikkus ja turvalisusest hoolimine,» märkis Dubolazov.

Jaoskonna juht lisas, et sellistel juhtudel tuleks olla siiski äärmiselt ettevaatlik, et õigusrikkuja kinnipidamisega iseennast ohtu ei seata.

Joobekahtlusega sõidukijuhti või muid korrarikkumisi märganuna anna sellest teada politsei lühinumbril 110 või Lõuna-Eesti liiklusliinil 14 900.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles