Salong näitab pilte ja raamib

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salongi peremees Rainer Rammul seirab Jüri Ristna maalide näitusele saabujat.
Salongi peremees Rainer Rammul seirab Jüri Ristna maalide näitusele saabujat. Foto: Margus Ansu

Enam kui 20 isikunäitust välja pannud Jüri Ristna maalinäitust «Kallis» saab vaadata detsembri lõpuni Tartus. Näituse nimele risti vastupidi pääseb väljapanekule Raamimehe salongi stripiklubi vastas Laias tänavas tasuta.


Rohkem kui 20 õlimaali kujutavad enamasti sulneid naisi. Vastukaaluks naiselikule silmailule on vaid üks mehelik maal, millel suurte sarvedega pull.

Põhiliselt Lõuna-Eesti küngaste vahel tegutseva kunstniku näitusmüügi «Kallis» teeb erakordseks ka tema erootiliste piltide väljapaneku koht. Nimelt kuulub salong Rainer Rammulile, kes on nii näituste korraldaja kui ka salongi ainuomanik ja piltide raamija.

Näituste korraldamine umbes 30-ruutmeetrises ruumis eristabki Raamimeest Tartus tegutsevast kolmest raamimistöökojast. Üks samalaadseid on galerii Passage Tallinnas.

Kaheksa aastat tagasi raamimise kunsti selgeks õppinud ning varem Riia mäel ja politseimaja kõrval Riia tänaval tegutsenud Rammul on praeguses kohas Lai 27 keldrikorrusel ametis olnud alates möödunud aasta septembrist. Jüri Ristna näitusele eelnes väljapanek Edgar Valteri karikatuuridest, mis olid pärit erakogust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles