Tulbi tänava elanikud päästsid viis vahtrat mahavõtmisest

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tulbi 2c elu- ja ärihoone ees on suured puud, mille varju elanikud kõrgelt hindavad. Ilmselt jäävad puud selles kohas püsti.
Tulbi 2c elu- ja ärihoone ees on suured puud, mille varju elanikud kõrgelt hindavad. Ilmselt jäävad puud selles kohas püsti. Foto: Veiki Ojaperv

Kuigi risti läbi Veeriku linnaosa kulgev Tulbi tänav on põhjalikuks rekonstrueerimiseks juba mitmes kohas üles kaevatud, käis teisipäeva hommikul otse tänava pervel elav vaidlus ehituse tõttu sae alla minema pidavate puude üle. Kohalike elanike, keskkonnaspetsialistide ja linnaametnike vestlusest sündis lõpuks kompromiss, mille tulemusel jäävad mõned esialgu hukule määratud suured vahtrad siiski alles.

Linna plaan näeb ette tee-ehituse käigus 18 vahtra ja nelja pärna mahavõtmist. Asemele on lubatud istutada 46 pärna. Ametliku põhjendusena on linn seejuures toonud väite, et suurem osa puudest on haiged, kidurad ning sureks nii ehk naa paari aastakümne jooksul ära.

Kaevamine tänaval juba käib. Paari nädala vältel tõmmatakse käima ka saed, et hulk vahtraid ja pärnasid maha võtta.
Kaevamine tänaval juba käib. Paari nädala vältel tõmmatakse käima ka saed, et hulk vahtraid ja pärnasid maha võtta. Foto: Veiki Ojaperv
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles