Ministeeriumist saadetud vigane abimees tekitas eelarvepuudujäägi (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Raadil majoraadi pargi kõrval oleva umbes 11,5 hektari suuruse põllulapi maksustamishind on ligi 1,8 miljonit eurot. Kui Tartu vald plaanib maamaksu tõsta valitsuse lubatud määrani, siis peaks omanik järgmisel aastal selle maa eest tasuma veidi üle 4000 euro maamaksu.
Raadil majoraadi pargi kõrval oleva umbes 11,5 hektari suuruse põllulapi maksustamishind on ligi 1,8 miljonit eurot. Kui Tartu vald plaanib maamaksu tõsta valitsuse lubatud määrani, siis peaks omanik järgmisel aastal selle maa eest tasuma veidi üle 4000 euro maamaksu. Foto: Margus Ansu

Nii mõnigi vald peab leppima praegu aga sellega, et mullu ministeeriumist saadetud vigase kalkulaatori tõttu laekub neile tänavu kavandatust vähem maamaksu.

Näiteks Tartu vallavalitsusel oli tänavuseks aastaks plaan maamaksu veidi tõsta, kuid pärast otsuse tegemist selgus, et rahandusministeeriumist saadetud maamaksu kalkulaator oli vigane ning sel aastal saab vald kavandatust hoopis kümme protsenti vähem maamaksu.

«Meil oli plaanis maamaksu veidi tõsta, kuid tegime hoopis maksulangetuse enese teadmata,» nentis Tartu vallavanem Jarno Laur.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles