Kohus eemaldas roolijoodiku ühiskonnast kolmveerand aastaks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla
Vangla Foto: SCANPIX

Tartu maakohus tunnistas eile korduvalt joobespäi autojuhtimiselt tabatud 34-aastase mehe süüdi ning karistas teda kokku 8 kuud ja 22 päeva pika vangistusega.


Lõuna ringkonnaprokuratuuri teatel pidas politseipatrull 18. oktoobril kell 3.20 paiku Tartus Võru tänaval kinni sõiduki Volkswagen Transporter, mida juhtis alkoholijoobes 34-aastane Siim.

Prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse politseinik Kaido Iste kinnitas, et sõidukis viibis selle kinnipidamise ajal seitse kaasreisijat. «Üllataval kombel ei protestinud neist keegi, kui alkoholijoobes Siim end autot juhtima pakkus. Samuti jääb mõistmatuks, kuidas kaasreisijad olid vabatahtlikult nõus oma elu ja tervisega selliselt riskima,» avaldas Iste imestust.

Kohtuistungil, kus arutati kriminaalasja kokkuleppemenetluse korras, mõistis kohus Siimu süüdi karistusseadustiku § 424 alusel.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Evelin Merilaine sõnul on Siimu ka varem kriminaalkorras karistatud, sealhulgas mootorsõiduki juhtimise eest joobeseisundis.

Alles eelmisel aastal karistas Pärnu maakohus Siimu vangistusega, mis asendati üldkasuliku tööga. Kuna üldkasuliku töö tunnid jäid tal aga osaliselt tegemata, suurendas kohus uue kuriteo eest mõistetud vangistust eelmise karistuse ärakandmata osa võrra ning mõistis liitkaristuseks 8 kuud ja 22 päeva vangistust.

Avariistatistika näitab, et iga neljanda liiklusõnnetuse osaline on joobes juht. Et selliseid sohvreid teedelt rohkem kõrvaldada, tuleb helistada Lõuna-Eesti liiklusliinile 14 900 ning edastada informatsioon oma kahtlustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles