Joobespäi roolist tabatud naine kolis ajutiselt arestimajja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pint õlut.
Pint õlut. Foto: PA Wire Press / SCANPIX

Möödunud reede õhtul sulgus kümneks päevaks ühe Põlvamaa naisterahva selja taga arestimaja uks, kuna ta juhtis sõiduautot joobnud olekus.


Reedel, 24. septembril kella 15.25 ajal pidasid Põlva patrullpolitseinikud Põlva vallas Meemaste-Tännasilma maanteel kinni sõiduauto Volkswagen Passat, mida juhtinud keskealisel naisel tuvastati alkoholijoove. Naise sõnul oli ta pealelõunal joonud õlut, kuid kuna oli tarvis koju sõita, istus ta siiski autorooli, vahendas Lõuna prefektuur.

Politseinikud toimetasid naisterahva juba mõned tunnid pärast õigusrikkumist kohtumajja, kus kohtunik määras talle karistuseks kümnepäevase aresti. Kohus peatas kolmeks kuuks ka naise juhtimisõiguse.

«Varasemalt on seda naisterahvast joobes juhtimise eest karistatud nii väärteo- kui ka kriminaalkorras. Seepärast ei ole üllatav, et kohus võttis kasutusele rangemad karistusvormid,» selgitas Põlva patrullteenistuse vanem Arvo Turba.

Vaid kolm tundi pärast õigusrikkumise toimepanemist oli kohtuotsus väljakuulutatud ning joobeseisundis autot juhtinud naine tema igapäevatoimetuste keskelt arestimaja kambrisse karistust kandma toimetatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles