Kohus mõistis joobespäi veokit juhtinud mehe pooleks aastaks vangi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Tartu maantee..
Tallinna-Tartu maantee.. Foto: Arno Mikkor.

Jõgevamaal joobeseisundis autoroolist tabatud veokijuhil tuleb minna pooleks aastaks trellide taha. Karistus oli selle võrra karmim, et mees jäi sarnase teoga vahele juba teist korda ning kehtiva tingimisi vangistuse ajal.


Lõuna prefektuuri politseinikud peatasid 6. septembri varahommikul Jõgevamaal Põltsamaa vallas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 122. kilomeetril veoauto Renault, mida juhtis alkoholijoobes 44-aastane Alexander. Alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis.

Tunnistusi andes rääkis mees, et ta jõi pühapäeval viina, esmaspäeva öösel istus aga rooli.

Järgmisel päeval tunnistas kohus Alexandri süüdi karistusseadustiku paragrahvi 424 alusel ning määras karistuseks neli kuud vangistust. Lisakaristusena võeti talt üheks aastaks ära juhtimisõigus.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Liane Peets ütles, et Alexander on kriminaalkorras karistatud samalaadse teo eest. «Alles 2. juunil karistas kohus teda kahekuulise vangistusega tingimisi kolmeaastase katseajaga,» rääkis prokurör.

Arvestades lõpuni kandmata karistuse asjaolu, suurendas kohus vangistusaega ning mõistis liitkaristuseks pool aastat vangistust.

«See juhtum on äärmiselt taunimisväärne, kuna isik seadis liikluses ohtu nii enda kui teiste liiklejate elu,» ütles Jõgeva politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Künter Pedosk.

Pedosk lisas, et tänavu esimese poolaasta Lõuna-Eestis juhtunud liiklusõnnetuse analüüsist selgub kurb tõsiasi. Nimelt oli iga neljanda juhtunud avarii vähemalt üks pool joobes.

Patrullteenistuse vanema sõnul korraldab politsei iga päev sõidukijuhtide pistelisi kontrolle. Näiteks eile kontrollisid politseinikud Lõuna-Eestis 298 sõidukijuhti, neist enne rooli istumist alkoholi tarbinuid oli neli.

Liiklusohtlikest olukordadest ja inimestest saab Lõuna-Eestis politseid teavitada liiklusliinil 14 900.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles