Tiksoja ülesõit sai tõkkepuu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiksoja raudteeülesõit on saanud tõkkepuud.
Tiksoja raudteeülesõit on saanud tõkkepuud. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Veel 2009. aasta augustis, mil Tiksoja ülesõidul hukkus reisirongile autoga ette sõitnud eakas mees, kinnitas Eesti Raudtee Tartu Postimehele, et seadusega ei nõuata neilt sinna ohutuse parandamiseks tõkkepuu paigaldamist ning ettevõte ei kavatse seda ka teha. Nüüd tabas raudteefirmat siiski meelemuutus.

Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Liina Hallik märkis, et tehnilise järelevalve amet tunnistas viimastele mõõtmistulemustele tuginedes Tiksoja esimese kategooria ülesõiduks, mis nõuab tõkkepuu paigaldamist.

Tõkkepuu on juba paigaldatud Tiksoja ja Vägeva ülesõidule, järge ootab Tähtvere ülesõit. Detsembris alanud ületuskohtade remondi käigus uuendab ettevõte 16 ülesõitu. Ülejäänud ei saa küll tõkkepuid, kuid neis vahetati välja kogu automaatsignalisatsioon ning paigaldati LED-foorid, mille nähtavus autojuhile on palju parem.

Raudteefirma esindaja lisas, et tööd on seotud reisirongiliikluse kiiruse ja tiheduse suurenemisega ning need maksavad kokku 850 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles