Loodusfilmiõhtul jõuavad ekraanile liblikad ja linnud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral.
Admiral. Foto: Monika Pärnsalu

Täna õhtul kell 18 Tartu keskkonnahariduse keskuses algav loodusfilmiõhtu toob taas huviliste ette Matsalu 7. loodusfilmide festivali parimad palad.


Kavas on kaks linateost. Esimene neist Hollandi režissööri Josephine Hammingi «Lennake, liblikad, lennake» («Go, Butterflies, Go») mis tutvustab rändliblikaid, teatas keskkonnahariduse keskus.



Jälgitakse kahe liigi (Vanessa Atalanta — punane admiral ja Autogrpha Gamma — lina–tähtöölane) lendu läbi Euroopa Põhja–Aafrikasse. Liblikad veedavad talve lõunas, suveks lendavad tagasi põhja poole. Film pöörab liblikate kõrval tähelapanu ka paikadele, kust nad läbi lendavad ja inimeste elule neis paigus.



«Bal Pandi – lindudele pühendatud elu» («Bal Pandi – a Life for Birds») on teine tänaõhtune film, mille on vändanud India režissöör Suresh Elamon.



Koondakulam on Indias, Tamil Nadu osariigis asuv linnukaitseala. See ei asu aga mitte metsas, vaid keset küla. Siin on linnud ja inimesed juba aastasadu


rahulikult koos elanud.



Filmi peategelaseks on külaelanik Bal Pandi, iseõppinud linnuvaatleja, sulissõprade raevukas kaitsja, kes on ennast täielikult lindudele pühendanud.



Matsalu loodusfilmide festival toimus Lihulas 16. – 20. septembril 2009. Tartu keskkonnahariduse keskuse saalis saab iga kuu teisel ja neljandal teisipäeval vaadata festivali filme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles