Rockil jääb Balti liigas pidada üks mäng

Vahur Kalmre
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rock jäi Leedus alla Vilniuse Lietuvos rytasele 66:87 (pildil Janar Talts, kes tõi Rock parimana 24 punkti).
TÜ/Rock jäi Leedus alla Vilniuse Lietuvos rytasele 66:87 (pildil Janar Talts, kes tõi Rock parimana 24 punkti). Foto: www.bc.lrytas.lt

Pärast seda, kui TÜ/Rock kaotas Vilniuses Lietuvos rytasele 66:87 ja Kalev/Cramo jäi alla Šiauliaile 72:118, on Balti liiga turniiritabel järgmine (võiduprotsendi järgi):


1. Lietuvos rytas 13/1 92,9%
2. Žalgiris 15/2 88,2%
3. Ventspils 9/6 60%
4. Šiauliai 9/7 56,3%
5. TÜ/Rock 8/9 47,1%
6. Kalev/Cramo 7/8 46,7%
7. Riia VEF 7/9 43,8%
8. Valmiera 5/11 31,3%
9. Liepajas Lauvas 3/12 20%
10. Nevežis 2/13 13,3%

Videot Rocki mängust Vilniuse Lietuvos rytase vastu saab vaadata siit.

Rockil jääb pidada veel üks mäng, 13. märtsil kodus Valmiera vastu.

Kaks esimest on selgelt ees, Vilniuse Lietuvos rytas ja Kaunase Žalgiris. Rytasel on ees veel neli mängu (Kalev, Valmiera, VEF ja Žalgiris), Žalgirisel vaid üks, rytasega.

Ka kahe järgneva koha saajad näib olevat selge, need on Ventspils ja Šiauliai.

Ventspilsil on veel mängida Nevezise, Liepaja ja Kalev/Cramoga, kust praeguse seisu järgi näib tulevat kolm võitu (siis tuleks Ventspilsile tabelisse 12/6).

Šiauliail on ees mängud Nevezise ja Liepajaga ning kahe arvatava võidu järel oleks Šiauliai tabelis 11/7. Võrdse tabeliseisu korral on eelis Ventspilsil, kes 1/1 seisul on 5 punktiga peal.

Kahe viimase play-offi koha (viies ja kuus) peal on kolm pretendenti: Rock, Kalev/Cramo ja VEF.

Rockil on ees vaid mäng Valmieraga ning võidu korral oleks Rocki lõplik tabeliseis 9/9, kaotuse korral 8/10 (meenutame, et eelmisel hooajal pääses Rock play-offi just seisuga 8/10).

Kalev/Cramol on pidada veel kolm mängu: Lietuvos rytase, Liepaja ja Ventspilsiga. Rytasega mängitakse kodus, kaks viimast mängu aga võõrsil. Praegust mängupilti arvestades näib Kalev/Cramol lootust ehk ühele võidule, nii tuleks tallinlaste lõplikuks tabeliseisuks 8/10.

VEFil on veel ees kaks mängu: Lietuvos rytase ja Nevezisega. Seega ehk 1/1 ja lõplik tabeliseis 8/10.

Omavahelistes mängudes on Rock nii Kalev/Cramo kui ka VEFi vastu peal. Kalev/Cramoga 1/1 (punktidega pluss 4) ja VEFiga 2/0. Kalev/Cramo on VEFi vastu aga all, mängudega 1/1, kuid punktidega miinus 3.

Valmieral, kel praegu tabelis 5/11 ja ees veel kaks mängu Lietuvos rytase ja Rockiga, enam play-offi pääsuks erilist võimalust pole.

Nii võib täna öelda, et Balti liiga põhiturniiri esimese-teise koha selgitavad Kaunase Zalgiris ja Vilniuse Lietuvos rytas omavahel viimases mängus. Kolmanda koha võtab suure tõenäosusega Ventspils ja neljanda Šiauliai.

Viiendale kohale on kõige suurem pretendent Rock, kuuendaks võib tulla VEF ja seitsmendaks - ehk play-offist välja - jääda Kalev/Cramo.

Kalevile kujuneb kolmest järelejäänud mängust kõige olulisemaks viimane mäng Ventspilsiga (eeldusel, et Liepaja käest saadakse võit), sest Ventspilsiga mängu võites võib hoopistükkis Kalev/Cramo ise tõusta viiendaks. Seega on võimalik ka järjestus 5. Kalev/Cramo, 6. Rock ja 7. VEF.

Oodata pole enam kaua. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles