Kas Jarno Lauri asumine Väätsa vallavanemaks leevendab Tartu prügimuret?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarno Laur.
Jarno Laur. Foto: Margus Ansu / Postimees

Hiljutistel kohalikel valimistel linnapeakandidaadina Tartu volikokku pürginud ning 432 toetushäält kogunud Jarno Laur asub peagi juhtima hoopis Järvamaal asuvat Väätsa valda. Väätsa vallavanemaks saamine on nüüd vist otsustatud? Kas Tartu volikogus ka tööle asute?


Jarno Laur

Sotsiaaldemokraatlik Erakond:

Väätsal tuleb volikogu kokku sel nädalal ning otsustamine võtab veel pisut aega. Oma fraktsiooniga kohtudes võtsin ma vallavanema koha pakkumise vastu.

Kas ma ka Tartu volikokku lähen, seda otsust ei ole ma veel enda jaoks selgeks mõelnud. Aga kaua ei ole mul aega selle üle mõelda.

Teatavasti asub Väätsal ka suur prügila. Kas Tartu prügimure võib nüüd kohaliku tartlase abil lahenduse saada?

Tõepoolest asub Väätsa vallas Väätsa prügila ning Väätsa vald on üks selle prügifirma osanikke. Ning kahtlemata on Väätsa prügila huvitatud headest klientidest.

Mis puudutab aga Tartu prügi, siis Tartu peab oma prügimurele põhimõttelise lahenduse leidma. Prügi kuhugi kaugele vedamine ei ole kindlasti lahendus.

Palju mõistlikum oleks rakendada prügi energiatootmiseks, nii nagu seda juba tehakse mõnel pool Põhja-Eestis. Teine sobilik lahendus oleks siiski kuhugi Kagu-Eestisse prügila rajada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles