Veoautode järjekord ei taha Koidula piiripunktis väheneda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui eelmise nädala esimeses pooles ootas Põlvamaal Koidula piiripunktis Venemaale pääsu keskmiselt 44 veoautot ööpäevas, siis reedel kerkis järjekord 120 masinani.


Maksu- ja tolliameti veebilehe andmetel kasvas möödunud nädala teises pooles piiriületust ootavate veokite hulk ühtäkki enam kui kolm korda. Esmaspäevast neljapäevani koosnes piirijärjekord keskmiselt 43,5 veoautost, kuid nädala kolmel viimasel päeval ootas piiripunkti pääsemist keskmiselt 145,3 autot.



Tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Järgi sõnul on piiriületuse- ehk Venemaa poolne vastuvõtu tempo püsinud samal tasemel. «Seega on sel perioodil lihtsalt autosid rohkem olnud.»



Laupäeval lookles veokite järjekord ligi viis kilomeetrit piiripunktist Räpina suunas. Maksu ja tolliameti teatel ootas sel päeval Koidulas 156 autot ning eeldatav Venemaale pääsemise aeg oli 134 tundi.



Suurt paremaks ei olnud olukord muutunud ka teisipäeval, mil ootejärjekord ulatus 144 autoni. Oodatava piiriületuse aeg oli siiski lühenenud 96 tunnini.



Samal päeval ootas Narvas 426 autot ning prognoositavalt pääses üle piiri 139 tunniga. Kõige kiiremini kulgeb järjekord Luhamaa piiripunktis, kus ootas laupäeval oma järjekorda 110 veokit ning potentsiaalne järjekord ulatus 66 tunnini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles