Tartu Rattamaratoni võidu napsas Allan Oras

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12. Tartu rattamaraton
12. Tartu rattamaraton Foto: Ülle Kübarsepp/ Valgamaalane

Enam kui poole Tartu Rattamaratoni 89-kilomeetrisest võistlusmaast koos sõitnud Allan Oras ja Kalle Kriit selgitasid võitja sadakond meetrit enne lõppu. Oras spurtis ning Kriidil ei olnud viimastel meetritel midagi vastu panna. Võitja aeg 2.34.53.


Kolmanda ja neljanda koha jagasid Caspar Austa ning Raido Kodanipork. Liidritest pedaalisid nad üle finišijoone taga 3 minutit ja 19 sekundit. Viienda koha sai oma lõpuspurdi poolest kuulus Jaan Kirsipuu, kes alistas peagrupi eesotsas Erki Pütsepa.

Eelnev info:
Hellenurme vahefiniši võttis napi paremusega Kalle Kriit. Tihedalt kannul Allan Oras. Peagrupp on tulnud lähemale. Vahe liidritega oli 3.27. Elvasse finišisse on maad jäänud veel 11,8 km.

Palu vahefiniši võttis tartlane Allan Oras. Tihedalt kannul Kalle Kriit. Peagrupi eest püüab lahti rebida Erki Pütsep, kuid jääb liidritest jätkuvalt üle nelja minuti maha.

Grupi tipus oli näha ka Jaan Kirsipuud, Caspar Austat, Raido Kodaniporki ning ka favoriitideks peetud Alban Lakata Austriast ning Prantsusmaa meister Thomas Dietsch. Lõpuni jääb veel 23 km.

Sõitjad hakkavad jõudma palule. Peagrupi eest on Oras ja Kriit ära juba neli 4 minutit. Peagruppi juhib Jass ehk Jaan Kirsipuu. Praegu pole veel teada, kas Jass on endale ülesandeks võtnud grupi järelevedamise või pidurdamise. Esialgu näib see pigem pidurdamisena.

89 kilomeetri pikkusest võistlusmaast Otepäält Elvasse on esimestel pool distantsi läbitud. Astuvere teeninduspunkti läbisid esimesena Allan Oras ja Kalle Kriit. Peagrupi eest olid nad ära sõitnud juba kolm minutit.

Kolm minutit oli Kriidi ja Orase edu grupi ees ka 14 kilomeetrit varem, Puka teeninduspunktis, vahendas rajalt Tartu Postimehe reporter Tiit Reinart.

Näib, et klubi Tartu Maraton juhataja Indrek Kelgu ennustused peavad paika. Rada on Euroopa maastikurattamaratonidega võrreldes kergem ning soosingus on sprinterid.

Kas Rahvusvahelise Jalgrattaliidu UCI edetabeli tänavune esinumber Alban Lakata Austriast ning Prantsusmaa meister Thomas Dietsch ja Saksamaa maastikurattamaratoni meistrivõistluste neljas Karl Platt on veel peagrupis, pole praeguseks teada.

Tänasel sõidul löövad kaasa ka äsja toimunud maailma suurima maastikurattavõistluse Birkebeiner­­rittet võitja Andreas Kugler ja kolmandaks tulnud Hannes Genze Merida Multiwan Teamist ning teise koha omanik Lars Ragnar Menengen Lillehammer CK-st.

Kella kümne paiku hommikul startis uduselt Tehvandi staadionilt Tartu Rattamaratoni rajale kokku 3144 ratturit. Nende seas oli ka 209 naist.

Esmakordselt Tartu Rattamaratonide 12-aastases ajaloos viiakse ürituse raames läbi Euroopa meistrivõistlused maastikurattamaratonis. Rajale pedaalivad üheskoos nii harrastussportlased kui tippratturid kokku 18 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles