Korporatsioon laseb lammutada aastaid kempluste keskmeks olnud näitusemaja (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Eesti Rahva Muuseumi endine näitusemaja seisab tühjalt juba kaheksandat aastat. Teada on, et hoone linnapildist kaob, kuid lammutamise algus ei ole veel teada.
Eesti Rahva Muuseumi endine näitusemaja seisab tühjalt juba kaheksandat aastat. Teada on, et hoone linnapildist kaob, kuid lammutamise algus ei ole veel teada. Foto: Margus Ansu

Tartu vaksali lähistel Kuperjanovi 9 asuva kunagise raudteelaste klubi ja hilisema ERMi näitusemaja omanikuks saanud üliõpilaskorporatsioon Sakala laseb hoone lammutada, et ehitada sinna midagi uut.

Korp! Sakala sai kaheksa aastat tühjana seisnud Kuperjanovi 9 hoone omanikuks mullu, mil võitis Riigi Kinnisvara aktsiseltsi korraldatud enampakkumise 1,2 miljoni euroga.  Pärast hoone ostmist teatasid korp! Sakala esindajad, et neil ei ole sellega konkreetset plaani. Eesmärk oli hoone endale saada seepärast, et see asub ajalooliselt korp! Sakalale kuulunud krundil. 

Teisipäevasel istungil andis Tartu linnavalitsus korporatsioonile Kuperjanovi 9 hoone lammutamiseks loa. Kahekorruselises keldriga majas on põrandapinda ligi 1800 ruutmeetrit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles