ERR.ee: kohus mõistis narkokaubitsejatest neiud vangi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu maakohus saatis mitmeks kuuks vangi kolm noort neiut, kes möödunud aastal alaealistena müüsid ja jagasid suures koguses narkootikume.

Ühe neiu käest käis süüdistuse järgi lühikese aja jooksul läbi isegi 5000 ecstasy tabletti. Narkootikumide laia levikut noorte seas näitab seegi, et korraga tellisid tüdrukud vahendajatelt kuni 600 tabletti, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Veel istungi algul olid kolm kohtualust näiliselt heatujulised: koos kaitsjatega uskusid nii 17-aastane Margit kui ka 18-aastane Liis Urmet, et neil õnnestub enne trellide taha minekut klass ära lõpetada, kolmas kohtualune, 18-aastane Carol Kasar ei õpi ega tööta.

Kiire vangiminek oli tüdrukutele aga šokk: nad olid ju kokkuleppemenetluse korras oma süü omaks võtnud ning karistustega päri olnud. Selle järgi ootas Margitit üheksa kuud, Liisi seitse ning Carolit viis kuud vangistust. Ülejäänud kolmeaastane vangistus määrati neile kõigile tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles