Klaassen valiti uuesti maaülikooli rektoriks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Maaülikooli rektoriks valiti tagasi praegune ülikooli juht Mait Klaassen. Ainsana üles seatud rektorikandidaadi poolt hääletas 156 valimiskogu liiget.

Valimistee käik

Kell 13.25.
Olid hääled põhjalikult üle loetud ning valimiskomisjon tegi teatavaks tulemuse: välja jagati 181 hääletussedelit. Neist poolthääli kogunes 156.

Kell 12.56.  Valimiskomisjon hakkas hääli üle lugema.

Kell 12.51. Hääletamine on lõppenud ning valimiskogu liikmed kogunevad saali, kus peagi saavad teatavaks valimistulemused.

Kell 12.31. Hääletamine on avatud. Hääletamine lõppeb kell 21.51.

Kell 12.21. Valimiskomisjoni juht Andres Kiviste teatas, et kohal on 181 valimiskogu liiget 260-st. Hääletus saab toimuda. Hääletus vältab 20 minutit ning hääletamine on salajane. Iga hääletaja laseb oma hääle valimiskasti isiklikult. Kui kandidaat vajalikku 131 häält täis ei saa, jääb rektor valimata.

Kell 12.15. Sõna sai rektorikandidaat Mait Klaasen, kes märkis, et ülikoolil seisavad ees töised ajad nii seoses haridusreformiga kui pooleliolevate tööde lõpuleviimisega. Veel lisas Klaassen, et ülikooli tuleb arendada nii kodumaises kui rahvusvahelises suunas. Õppeaineid lisandugu programmi vastavalt vajadusele, mitte moe järgi.

Kell 12.05. Avamiskoosolek algas. Kvoorum on koos ja rektorivalimisega saab alata. Valimiskoosolekut juhtiv professor Andres Kiviste ütles, et maaülikoolile valitakse rektorit vabariigi taassünni järel kuuendat korda. Mait Klaassen on ülikooli rektor olnud ka varem. Lisaks haridusminister ja Võru maavanem.

Eelnev informatsioon:

Täna keskpäeval kogunes Eesti Maaülikooli aulasse Tartus 260-liikmeline valimiskogu, kes valivad ülikoolile järgnevaks viieks aastaks rektori.

Ainsa kandidaadina on üles seatud viimased viis aastat maaülikooli juhtinud Mait Klaassen. Rektor osutub valituks, kui tema poolt hääletab enam kui pool valimiskogu liikmetest ehk vähemalt 131 liiget.

Valimiskokku kuuluvad kõik ülikooli nõukogu liikmed, kõikide akadeemiliste struktuuriüksuste nõukogude liikmed, kõik ülikooli korralised professorid, dotsendid, juhtivteadurid, vanemteadurid. Samuti üliõpilasesinduse poolt valitud üliõpilaste esindajad, kes moodustavad valimiskogu koosseisust viiendiku.

Rektori ametiaeg algab 1. jaanuaril 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles