Tammeka naised tegid ajalugu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka naiskond rõõmustas ootamatu võidu üle, mis lõikas läbi Pärnu naiste võitude tee.
Tammeka naiskond rõõmustas ootamatu võidu üle, mis lõikas läbi Pärnu naiste võitude tee. Foto: Kertu Abras

Jalgpalliklubi Tammeka esindusnaiskond alistas teisipäeva õhtul kodustaadionil kaks hooaega võitmatuna püsinud Pärnu Jalgpalliklubi seisuga 1:0.

Kohtumise ainsa värava autor oli Silja Goroško, kes 45. minutil sai pea vahele Sirje Roopsi nurgalöögist hästi värava ette toimetatud pallile ning suunas selle pärnakate väravavahi Elis Meetua selja taha.

Tammeka naiskonna peatreener Aleksandra Ševoldajeva ütles, et võit ei tulnud kindlasti kergelt ning mäng ei olnud ka kaugeltki ideaalne. «Mängu eesmärk ei olnud võit, vaid kõik pidid endast andma parima ja jälgima neid asju, mille kallal oleme trennides töötanud.» Ta lisas, et ikka veel on naiskond õppimise alguses, kuid kui juba praegu suudetakse mänge võita, siis on see hea ja tähendab, et töö käib õiges suunas.

Ševoldajeva arvas, et lõpptulemuse juures võis määravaks saada see, et kui pärnakad on harjunud võitma, siis tartlannad ei läinud mängima võidumõtetega.

«Me ei läinud mängu ka kaotama, aga üritasime keskenduda õigetele asjadele – parandada individuaalseid vigu ja selle kaudu areneda võistkonnana,» selgitas ta ja kirjeldas, et isegi eduseisul poolajale minnes keskendusid mängijad sellele, et parandada esimese poolaja vigu.

Pärnu ei saanud vastu

Teisipäevane mäng tõi Pärnu jalgpallinaiskonnale esimese kaotuse kahe hooaja jooksul. «Eks see vastab tõenäosusteooriale, et iga mänguga tuleb kaotus lähemale,» arvas Pärnu peatreener Jüri Saar. «Paha lugu muidugi, aga Tammeka mängis väga tublisti ja kasutas ära koduväljaku eelise.»

Saar lisas, et kaua võitmatuna püsinud pärnakate kaotusel on mitu põhjust. «Ehk see tulemus nüüd loksutab mängijatel kõrvade vahel asjad jälle paika,» avaldas ta lootust ja täpsustas, et mõnel korral on ta pidanud juba uuest tiitlist rääkivaid mängijaid rahustama. Ka on pärnakaid kimbutanud keskendumisprobleemid, sest tihti ei lase igapäevaelu ja töökohustused spordile pühenduda.

«Jalgpall on juba selline mäng, et kui ise ei löö, siis lüüakse sulle,» resümeeris Saar ja kiitis Tammeka naiskonna arengut, eriti aga tartlannade võitluslikkust, mida on Eesti liigas muidu vähe näha. «Nad lõhkusid väga edukalt meie mängu ära,» selgitas ta.

Kohad jaotatakse oktoobris

Praegu on Tammekal lisaks võidupunktidele tabelis ka 1:3 kaotus Tallinna FC Florale, pärnakatel aga 2:0 võit Tallinna FC Levadia üle. 18. septembril kohtuvad Flora ja Levadia.

Järgmine mäng on Tammeka naistel 22. septembril Tallinnas FC Levadia vastu. Põhiturniiril võitis omavahelise mängu kord Tammeka, kord Levadia. Pärnakad kohtuvad samal päeval FC Floraga. Pärast seda on kaheringilise turniiri esimene ring peetud. Naiskondade lõplik paremusjärjestus selgub oktoobris.

Motivatsiooni on treener Ševoldajeva sõnul naiskonnal alati kuhjaga olnud ning sellised erilised mängud annavad seda vaid juurde. Võit oli tartlannadele eriline, sest Pärnu on väga kogenud naiskond.

«Meie võistkonna osa mängijate vanus võrdub mõne Pärnu mängija jalgpallurikarjääri pikkusega,» tõi Aleksandra Ševoldajeva esile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles