Kinoteater näitab püstijalukomöödiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lai 37 maja Tartus, kus praegu tegutseb Genialistide klubi.
Lai 37 maja Tartus, kus praegu tegutseb Genialistide klubi. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval kell 19 astuvad Tartu Uues Teatris (Lai 37) üles Henrik Kalmet, Karl-Andreas Kalmet, Kaspar Velberg ja Jörgen Liik. End Kinoteatriks nimetav kooslus on esinenud eestikeelse stand-up-kavaga juba pool aastat ikka väljamüüdud saalides Tallinnas ja mujal Eestis.

Lavastajate Diana Leesalu ja Paavo Piigi sõnul meenutab Kinoteatri õhkkond rohkem rokk-kontserti kui teatrietendust. Neli lavakunstikoolis näitlejaks õppivat noormeest hullutavad publikut ligi kaks tundi.

Stand-up'i ehk otsetõlkes püstijalukomöödiaga hakkasid nad tegelema lihtsalt soovist proovida, kas eestikeelne improviseeritud stand-up on üldse võimalik.

Kinoteatri eripäraks on Eesti oma inimeste ja elu tabav jäljendamine ja karikeerimine. «Püstijalukomöödia tegelased on üsna tavalised eesti mehed: klassikaline nälgiv tudeng ja mitteklassikaline tudeng, maale äraeksinud linnapoiss ja abiotsiv beetaisane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles