Näiteid alaealiste vastu toime pandud seksuaalkuritegudest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

• Neli aastat tagasi mõisteti kohtus süüdi TÜ õppejõud, matemaatikateaduskonna dotsent Jan Villemson. Ta oli otsinud veebi kaudu tütarlapsi, kes ennast kaamera kaudu näitasid. Tüdrukud andsid ka oma arvelduskonto numbrid ja said selle eest tasu. Kohtunik määras mehele karistuseks kaks aastat ja kuus kuud vangistust koos ravile allumise kohustusega.

• Eelmise aasta detsembris astus kohtu ette tartlane, 1968. aastal sündinud mehe, kes mõisteti süüdi laste seksuaalses ahvatlemises. Mees käis liputamas kohtades, kus lapsed kogunesid. Sõitis autoga lähedale ja kutsus sõidukisse ajakirju vaatama. Kokku ahvatles ta 11 last. Kohtunik määras karistuseks tingimisi 1,5 aastat vangistust kohustusega osaleda sotsiaalprogrammides.

• Selle aasta alguses mõistis kohus süüdi 1957. aastal sündinud naise, kes pani toime seksuaalkuriteo lapse suhtes. Juhtum tuli välja tänu tähelepanelikult politseipatrullile, kes läks sündmuskohale hoopis teise asja pärast. Uurimisel selgus, et naine oli alaealist last seksuaalselt väärko-helnud juba mitu aastat. Kohtunik määras naisele karistuseks pool aasta šokivangistust koos ravile allumise kohustusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles