Koolirahu leping sai allkirjad Jõgeval

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolirahu lepingu allakirjutamine Jõgeval. Vasakult Jõgeva linnapea Kalmer Lain, haridusminister Jaak Aaviksoo, MTÜ Lastekaitse Liidu president Katrin Saks ja Eesti Õpilasesinduste Liidu esimees Kuldar Rosenberg.
Koolirahu lepingu allakirjutamine Jõgeval. Vasakult Jõgeva linnapea Kalmer Lain, haridusminister Jaak Aaviksoo, MTÜ Lastekaitse Liidu president Katrin Saks ja Eesti Õpilasesinduste Liidu esimees Kuldar Rosenberg. Foto: Andres Niinemäe/Pereportaal.eu

Täna hommikul allkirjastasid haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ning Eesti Õpilasesinduste Liidu esimees Kuldar Rosenberg Jõgeval koolirahu lepingu. Tänavuse koolirahu kesksed teesid on usaldus, mõistmine, sallivus ja viisakus.

Koolirahu lepingu sõlmimine on meeldetuletuseks koolirahvale, et turvalise koolikeskkonna loomise ja hoidmisega tuleb tegeleda iga päev, vahendas haridus- ja teadusministeerium.

Koolirahu tunnuslauseks on «Koos on hea», mis peaks panema nii nii õpilasi, õpetajaid kui ka lapsevanemaid mõtlema sellele, et noortel koos täiskasvanutega on tarvis luua positiivne ja vägivallatu koolikeskkond.

Koolirahu on välja kuulutatud 1999. aastast. Mullu tehti seda Tartumaal Elvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles