Tartu linn küsib riigilt riigireformi tõttu maja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiigi 12 majas töötab Tartumaa perekonnaseisuosakond.
Tiigi 12 majas töötab Tartumaa perekonnaseisuosakond. Foto: Margus Ansu

Tiigi 12 majas on sõlmitud sadu abielusid ja tuhandeid sünde, et Tartu maavalitsuse kaotamise järel võtab Tartu linn riigilt üle rahvastikutoimingute tegemise, küsib linn selleks ka maja.

Linnavalitsus on volikogule ette valmistanud eelnõu, mille kohaselt taotletakse Tiigi 12 elamut riigilt linnale. Ehitismälestisena kaitstav elamu on ehitatud 1910. aastal, kinnistu valitseja on rahandusministeerium.

Riigikogu menetluses oleva maavalitsuste tegevuse lõpetamist käsitleva eelnõu kohaslet soovitakse anda maavalitsuste ülesanded ministeeriumidele või nende valitsemisala asutustele, kohaliku omavalitsuse üksustele ning kohalikele omavalitsustele ühiseks täitmiseks.

Eelnõuga muudetakse perekonnaseisutoimingute seadust selliselt, et Tartu linnale maakonnakeskuse kohaliku omavalitsuse üksusena pannakse Tartu maavalitsuse asemel perekonnaseisutoimingute tegemise kohustus. Toimingute loetelus on sündide ja surmade registreerimine, abielude sõlmimise ja lahutamise kinnitamine ning rahvastikuregistrisse sellest tulenevate perekonna- ja nimeõiguslikke muudatusi kajastavate kannete tegemine, rahvastikuregistrisse kantud andmete muutmine ja parandamine, perekonnaseisuandmetest rahvastikuregistri väljavõtete tegemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles